Jaume Bartumeu reitera l’oferta d’un cara a cara amb el líder demòcrata

Autor: M. M.
Font: BON DIA
Publicat el: 30 de Març de 2011

El candidat a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va reiterar ahir la petició d’un cara a cara amb el seu principal rival polític, Antoni Martí. El líder socialdemòcrata també va aprofitar l’esmorzar setmanal amb els mitjans de comunicació per presentar el tríptic d’Ara Futur, amb “39 raons per votar socialdemòcrata”, que es distribuirà a les bústies.

Bartumeu va argumentar que, donat que es tracta dels “dos candidats amb possibilitats de governar el país, “el més necessari i més respectuós per als ciutadans és plantejar el debat, que fins ara el candidat de Demòcrates per Andorra s’ha resistit a acceptar”. Així mateix, va assegurar que no posa cap condició i que seria indiferent celebrar-lo “en una ràdio, en una plaça o a la televisió”.

El líder socialdemòcrata va recordar que la primera mesura que tirarà endavant si guanya les eleccions serà “proposar un pacte d’Estat per a les relacions econòmiques amb la UE, per a la revisió de les perspectives de futur de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, per delimitar les competències dels comuns i per a la reforma de la funció pública”. Pel que fa a la voluntat apuntada pels demòcrates de “despolititzar l’administració”, Bartumeu va apuntar que farà falta “aconseguir que els discursos s’apropin a la pràctica política”.

El candidat a la reelecció com a cap de Govern va recordar que impulsarà la reforma de la Llei de finançament de partits per aconseguir més transparència sobre la procedència dels recursos. Pel que fa a la modificació de normes que suposin reformes constitucionals, com ara la Llei electoral, Bartumeu va assenyalar que “en cap cas promourem una reforma que no parteixi de converses amb els grups parlamentaris i que no compti amb el consens necessari”.

pdf3.jpg