El PS preveu impulsar la taula de la funció pública comunal

Autor: MARIÀ MIÑO
Font: BON DIA
Publicat el: 30 de Març de 2011

El candidat socialdemòcrata a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va comprometre  a impulsar una taula de la funció pública comunal formada pels representants dels treballadors i de les corporacions.

Bartumeu, que va rebre els membres de la plataforma de sindicats comunals acompanyat dels candidats per Andorra la Vella, Carles Blasi i Jan Cartes, respon així a una de les reivindicacions més reiterades per la plataforma durant l’anterior legislatura.

Cartes va assegurar que “no podem obligar els comuns a participar en la taula de treball, però impulsarem que totes les parts ens puguem reunir per modificar la llei de la funció pública”. Així mateix, va recordar que una de les preocupacions expressades pels representants dels treballadors comunals és que “actualment no hi ha unificació de tots els comuns, sinó que cada comú fa segons els seus criteris”. En aquest sentit, la plataforma sindical defensa que els drets dels empleats siguin els mateixos independentment de la corporació on treballin.

Mitjançant la creació d’aquesta taula de treball, l’executiu vol recollir les propostes dels treballadors comunals, les quals se sumarien a la trentena de compromisos contrets en la taula de la funció pública constituïda al llarg de la legislatura que finalitza, en què la plataforma ja va reivindicar la seva entrada. Segons el candidat territorial, aquests compromisos “són aprofitables pels comuns, ja que es pot partir d’aquest material per veure com es pot casar amb les prioritats que manifesten”.

Tot i que la trobada no va servir per començar a concretar les reivindicacions dels treballadors comunals, el candidat a la reelecció com a cap de Govern va avançar abans de la reunió que una de les idees que caldria desenvolupar és que “hi pugui haver la possibilitat que hi hagi circulació entre l’administració pública estatal i comunal, i viceversa”, una situació que es podria fer extensible també a la mobilitat entre les diferents administracions comunals.

pdf3.jpg