Bartumeu acusa Toni Martí d’anar darrere de les propostes del PS

Autor: GABRIEL PÉREZ / AGÈNCIES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 28 de Març de 2011

Un pacte d’Estat per governar. Aquesta és la idea refermada dissabte pel cap de llista de Demòcrates per Andorra, Toni Martí. Una idea que no és seva, almenys segons va assegurar ahir el seu gran rival a les urnes, el candidat del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu. Pel líder del PS, Martí “va sempre darrere de les nostres propostes en aquesta campanya”.


El cap de la llista nacional d’Ara Futur va voler recordar que “vam ser els primers a plantejar un pacte d’Estat per les relacions econòmiques exteriors o per redreçar la situació de la CASS”. Tampoc va oblidar-se d’una altra negociació encetada “quan ell era cònsol i jo cap de Govern per fer la delimitació de competències entre executiu i comuns”. No sense cert toc d’ironia, Bartumeu va manifestar que “em sembla bé que s’afegeixi un cop més a les nostres propostes”.

El líder del PS va fer aquestes declaracions durant la passejada que, acompanyat per candidats de la formació a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, com ara Carles Blasi, Jordi Font, Rosa Gili o Jan Cartes, va fer per l’eix comercial de les avingudes Carlemany i Meritxell. Durant aquest recorregut va parlar amb “molts ciutadans” que, segons va assegurar, li van mostrar la seva preocupació per la situació política viscuda els darrers dos anys. “Ens diuen que no entenen com i per què persones que es diuen responsables políticament s’han dedicat durant dos anys a posar bastons a les rodes al Govern”, va comentar Bartumeu.

Més retrets
El cap de la llista nacional del PS no va estar-se de llançar les seves pròpies crítiques als grups que han format l’oposició al Consell General. “Els ciutadans tampoc entenen com hi ha qui políticament no vol reconèixer el resultat electoral i en lloc de preocupar-se per ajudar el país es dedica a intentar ensorrar-lo”, va apuntar.

Bartumeu va defensar també la feina feta per l’executiu que encapçala en matèria de comerç, un sector que “ha estat l’origen de l’expansió i el creixement de país”. El líder del PS va recordar accions com els crèdits preferents, dels quals “s’han beneficiat ja 22 empreses”, o el pla de reactivació. Tot, va assegurar, amb un objectiu clar: “Fer venir més clients i compradors al nostre país en temporada baixa.”

Ja a la tarda, Bartumeu, amb els candidats encampadans del PS, va celebrar la reunió de poble al Pas de la Casa. Allà, entre d’altres propostes, va explicar que s’està treballant per elaborar un projecte de llei que serveixi per regular el comerç electrònic.

BENET RECLAMA UN URBANISME ADEQUAT AL PAISATGE

Amb l’esquelet de l’edifici Astra com a fons. Amb aquest exemple va voler reclamar Claudi Benet, membre de la llista territorial del PS a la Massana, la necessitat d’apostar “per un nou model d’urbanisme” que respecti “el patrimoni natural i paisatgístic d’Andorra”, que, va recordar, és clau per al turisme.

Benet i altres membres de la candidatura massanenca van visitar la zona de Sispony i Arinsal, i van mostrar-se partidaris que estructures com per exemple les de l’Astra “vagin desapareixent i siguin substituïdes per una construcció més adient al país i al paisatge”. El candidat va lamentar que durant molts anys “d’especulació immobiliària” s’hagi permès “uns edificis sobredimensionats i més propis de grans ciutats”. Va admetre que “als grans poders del ciment no els agradarà el meu missatge”, però, tot i deixar clar que “la propietat privada és sagrada”, va defensar que “no pot ser que els ingressos d’uns quants malmetin el patrimoni i la font d’ingressos de tots”.

Sobre el cas concret de l’Astra, Benet va expressar la seva convicció de poder trobar una solució a l’actual estat de la construcció, molt negatiu per a la imatge d’Arinsal. “Entenc que es pot parlar entre tots per veure què es pot fer”, va comentar el candidat de la llista socialdemòcrata.

pdf3.jpg