El PS explica als comerciants del Pas que impulsaran una llei per regular l’e-comerç

Autor: ANA
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 28 de Març de 2011

El candidat del Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, va afirmar ahir que el Pas de la Casa és «una plaça comercial importantíssima per a Andorra» i que la seva activitat comercial es veurà afavorida per la campanya que el Govern ha promogut per fer venir gent al mes de maig.

Bartumeu va assegurar que ajudaran els comerciants del Pas «perquè no és fàcil comerciar enmig de la muntanya», i que s’han de tenir en compte les seves especificitats. També va voler destacar que el decret adoptat la setmana passada per impedir el consum de begudes alcohòliques al carrer afavorirà que al Pas de la Casa sigui compatible l’esplai dels joves que vénen al país a passar-s’ho bé i el descans de les persones.

De la seva banda, el número u de la llista territorial d’Encamp, Francesc Rodríguez, va afirmar que durant la reunió de poble tractaran temes de turisme, de comerç i temes socials, i que el sector comercial del Pas «mereix una atenció especial». Rodríguez es va mostrar sorprès de la gran iniciativa que tenen les persones que treballen a la població.

La número dos d’Encamp, Maria Pilar Riba, va afegir que valora molt positivament la iniciativa privada que s’ha gestat al Pas per reactivar l’activitat comercial. Riba va comentar que els que l’han tirada endavant «han tingut una visió de futur i ens han donat una lliçó a la resta del país», perquè s’ha mostrat convençuda que el futur ha de passar per aquestes iniciatives i per treballar plegats entre el sector públic i el privat.

Durant la visita als comerços, els seus responsables van explicar que calen mesures per afavorir el comerç per Internet i l’exportació de productes. Alguns també van comentar que estan passant per moments difícils perquè en alguns productes s’ha reduït molt el diferencial de preu amb França, sobretot en l’àmbit de l’electrònica. Els responsables d’un dels supermercats del Pas van mencionar que els productes actualment més atractius per als francesos són la xarcuteria, els perfums, els licors i el tabac.

pdf3.jpg