Bartumeu sosté que Martí va sempre al darrere de les propostes del PS

Autor: MARIÀ MIÑO
Font: BON DIA
Publicat el: 28 de Març de 2011

El candidat socialdemòcrata a la reelecció, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir que el cap de llista de Demòcrates pel Canvi (DA), Antoni Martí, “va sempre al darrere de les nostres propostes”, en referència a l’anunci fet dissabte pel líder demòcrata de plantejar un Govern d’unitat encara que guanyi els comicis per majoria absoluta.

Bartumeu va fer aquestes declaracions en el marc d’una visita als comerciants d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella que va fer acompanyat dels representants de les dues candidatures territorials.

“Nosaltres vam ser els primers a plantejar un pacte d’Estat, per a les relacions econòmiques exteriors i per redreçar la CASS, i un pacte que ja vam començar sent ell cònsol [d’Escaldes-Engordany] i jo cap de Govern per fer delimitacions de competències amb els comuns”, va afirmar el candidat socialdemòcrata després de visitar els comerços dels voltants de l’avinguda Carlemany situats entre la plaça de l’Església d’Escaldes i el carrer de la Unió, on va afegir: “Em sembla molt bé que [Antoni Martí] s’afegeixi una vegada més a les nostres propostes.”

Segons va explicar Bartumeu després de la passejada, una de les qüestions “recurrents” expressades pels ciutadans amb què han parlat ha estat que “no entenen per què persones que es diuen responsables políticament s’han dedicat a posar pals a les rodes durant dos anys al Govern que va resultar de les últimes eleccions” i que es dediquen a “intentar ensorrar-lo”.

Així mateix, el líder socialdemòcrata va assegurar que el compromís amb el comerç “s’ha de demostrar amb fets, i no només amb paraules”, i va argumentar que “no només venim avui a saludar els comerciants”, sinó que s’han fet accions, com un pla de promoció del comerç o la promoció dels crèdits preferents. Finalment, va avançar que al mes de maig començarà una campanya amb l’objectiu de “fer venir més clients i compradors al nostre país en temporada baixa”.

Aposta pel turisme de proximitat francès
El candidat socialdemòcrata a cap de Govern, Jaume Bartumeu, i els integrants de la llista territorial encampadana van advocar ahir per “reforçar les relacions amb França” i seguir incidint en la promoció turística al sud de França. El cap de la llista territorial, Francesc Rodríguez, que va poder copsar la preocupació dels comerciants del Pas per la situació actual i la seva voluntat de trobar noves fórmules per atraure clients, com ara el comerç electrònic, va afirmar que “el mercat del nord abans era molt important i es va deixar una mica de banda”. Així mateix, Bartumeu va afegir que es parlarà amb França per “alleugerir la circulació duanera en dies de molta afluència turística”.

pdf3.jpg