Bartumeu critica ofertes de pactes que arriben tard i després de les del PS

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 28 de Març de 2011

El líder del PS va aprofitar el diumenge per anar de compres. Malgrat que el d’ahir va ser un dia tipicament primaveral, amb estones de sol i núvols, Jaume Bartumeu va tornar a trepitjar el carrer per vendre el programa electoral d’AraFutur-PS, i ho va fer visitant els comerços d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany al matí, i del Pas de la Casa a la tarda, i segurament amb les explicacions clares després que els candidats socialdemòcrates han repetits reiteradament, durant tota la campanya, que es van equivocar en la forma com es va enfocar el decret sobre els horaris comercials.

Però entre botiga i botiga, Bartumeu no s’hi va estar de replicar el seu contrincant de DA i de recordar els motius pels quals ara el país està immers en una campanya electoral, en unes dates que no toquen. El candidat del PS a la reelecció com a cap de Govern va dir que el líder de Demòcrates per Andorra (DA), Toni Martí, ha demostrat en aquesta campanya electoral que «va per darrere de les nostres propostes». Bartumeu va respondre d’aquesta manera les declaracions de Martí en les quals va assegurar que si guanya les eleccions oferirà un govern d’unitat. Al llarg de la passejada, Bartumeu va assegurar haver constatat que els ciutadans comparteixen amb ell la inquietud per la situació política de «pals a les rodes» que, segons va indicar, ha practicat l’oposició en els últims dos anys.

Bartumeu va considerar que la proposta de Martí arriba després d’altres ofertes en el mateix sentit del PS en aquest i molts d’altres terrenys. «Vam ser els primers en plantejar un pacte d’Estat per a les relacions econòmiques exteriors i per a redreçar la CASS, un pacte que ja vam començar sent ell [Martí] cònsol i jo cap de Govern per a fer delimitacions de competències amb els comuns». Davant la proposta d’unitat expressada per Martí, «em sembla molt bé que s’afegeixi una vegada més a les nostres propostes», va afegir.

Pel que fa a la passejada que va fer per Escaldes-Engordany, acompanyat de Jordi Font i Víctor Naudi, i Andorra la Vella, al costat de Jan Cartes i Carles Blasi, Bartumeu va afirmar que «una cosa recurrent» que li han plantejat molts ciutadans és que «no entenen» com al llarg de dos anys, «persones que es diuen responsables políticament s’han dedicat a posar pals a les rodes al Govern que va resultar de les últimes eleccions» i que es dediquen a «intentar ensorrar-lo».

AL PAS / Els candidats de la llista nacional i de la territorial d’Encamp van visitat també els comerços del Pas de la Casa per copsar les seves inquietuds i veure de quina manera es pot reactivar l’activitat comercial «al centre comercial de més alçada de tota Europa», tal com va definir Bartumeu la població encampadana. Davant les demandes fetes pels botiguers per tal que el Govern faciliti l’exportació i la venda per Internet, Bartumeu va explicar que s’està treballant per elaborar un projecte de llei per regular l’e-comerç.

Bartumeu va afirmar que s’han de tenir en compte les especificitats del Pas. També va destacar que el decret adoptat la setmana passada per impedir el consum de begudes alcohòliques al carrer afavorirà que al Pas de la Casa sigui compatible l’esplai dels joves i el descans de les persones.

El número u de la llista territorial d’Encamp, Francesc Rodríguez, va avançar que durant la reunió de poble tractaran temes de turisme, de comerç i temes socials, i que el sector comercial del Pas «mereix una atenció especial».

pdf3.jpg