Empresaris grans i petits, units sota la campanya ‘Maig com mai’

Autor: CLARA GARNICA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Març de 2011

El diversos actors que participen i es nodreixen de l’economia andorrana s’han assegut conjuntament per tirar endavant un projecte pioner al país. D’aquesta manera, i deixant enrere les divergències sobretot entre la petita i la mitjana empresa, han tirat endavant la campanya Maig com mai / Mai comme jamais.

Tots els actors, sota el suport i paraigua del Ministeri de Turisme i Comerç, ja han concretat les dates per a la celebració d’un període de promoció del país a l’exterior, en la qual s’oferiran ofertes, descomptes, promocions i actuacions encarades el 100% al turista, tot i que també beneficiarà al propi ciutadà del país. Serà del 6 al 15 de març, tal i com va informar ahir el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, després de la reunió mantinguda amb els diversos actors turístics. Aquest període de 10 dies es repetirà també durant la primera quinzena del novembre, amb una voluntat de permanència per tal que esdevingui un esdeveniment fix al calendari andorrà.

La intenció és clara: atraure a més turistes i donar a conèixer tota l’oferta del país, des de les compres a la natura, passant per l’art, la cultura i la història. I les dates s’han establert tenint en compte que els mesos de maig i de novembre «són moments difícils» pels que fa a la captació de turistes, va reconèixer Benet. El ministre va apostar per aquesta política activa de captació, «no ens podem quedar de braços plegats i esperar a que el mal moment passi», va manifestar. Per aconseguir-ho, durant aquests 10 dies màgics, els establiments comercials del país oferiran promocions, descomptes o algun tipus d’oferiment atractiu. Pel que fa als hotels, per exemple, posaran a disposició dels visitants promocions de 3×2 en nits d’hotel, que en alguns casos podran ser també de 4×3, o l’opció també d’una nit a un restaurant del país.

També els dominis i actors com Caldea i el Palau de Gel s’han adherit a la campanya, oferint descomptes per exemple, a les baixades al Tobotronc o a l’entrada a la pista de gel. Finalment, i també dins la participació privada, els taxistes també platejaran trajectes a costos promocionals, i fins i tot hi ha l’opció que les línies d’autobusos que fan connexions amb Catalunya circulin a preus més econòmics. Benet va celebrar el fet que per «primera vegada tots els grans empresaris participin d’un mateix projecte»

LA PARTICIPACIÓ DE L’ADMINISTRACIÓ / També l’ens públic, tant a nivell nacional com comunal, s’adhereix a la campanya Maig com mai. Durant els deu dies els museus nacionals i parroquials seran gratuïts per a tothom. A més, el bus turístic serà gratuït.

Paral·lelament, i per dinamitzar la via pública, s’han plantejat activitats culturals paral·leles. Hi haurà animacions al carrer de grups teatrals com Somhiteatre, celebracions de concerts i també l’esdeveniment del Saló del Còmic a la Massana. A la carpa del Parc Central d’Andorra la Vella s’hi instal·larà una exposició de vehicles antics, mentre que el Comú d’Ordino oferirà una exposició de bicicletes antigues. De fet, la voluntat d’aquest projecte és proposar activitats i actuacions a totes les parròquies del país, va explicar Benet.

De Catalunya, València i França / Tot i que la campanya s’obre a qualsevol opció de nacionalitat, s’encararà sobretot a la captació de catalans, valencians i francesos. Benet va informar que ja s’han fixat falques de ràdio, tríptics, publicitat a la premsa i també a través d’Internet a aquestes zones, que seran assumides pel Govern.

pdf3.jpg