Andorra Telecom quadriplica el límit de descàrrega dels paquets de fibra òptica

Autor: MARIÀ MIÑO
Font: BON DIA
Publicat el: 25 de Març de 2011

Andorra Telecom quadriplicarà a partir de l’1 de maig el límit del trànsit internacional dels paquets de fibra òptica que incloguin accés a Internet de 100 megabits per segon, i ampliarà l’oferta amb un paquet per als usuaris que “facin poc ús del telèfon i necessitin un accés ràpid i de qualitat a Internet”, segons el secretari d’Estat per a la Reforma de l’Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement, Alfons Miralles.

L’objectiu del Govern és unificar totes les ofertes de fibra òptica i que el preu d’accés a Internet no sigui un obstacle per al ciutadà, una iniciativa que, segons Miralles, ha de servir per evitar “la fractura digital”. D’altra banda, el secretari d’Estat va apuntar que la iniciativa també té un vessant econòmic, per fomentar que “hi hagi empreses que puguin donar serveis a tots els ciutadans que es connectin a través de la fibra òptica”.

De la seva banda, el ministre d’Ordenament Territorial i president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Gerard Barcia, va explicar que es tracta d’una estratègia a mitjà i llarg termini per “dotar Andorra de les tecnologies més capdavanteres i donar així resposta a les necessitats dels ciutadans, tant residents al país com turistes”.

El nou paquet, que costarà 39 euros i mantindrà una connexió a Internet de 100 megabits per segon, permetrà descarregar fins a 120 gigabits (Gb) mensuals de dades internacionals, en lloc dels 30 que s’oferien fins ara. També es farà efectiva l’ampliació del nombre de gigabits inclosos als paquets de fibra òptica dirigits a les empreses, que passaran dels 50 actuals a 200.

A més, a partir de l’1 maig tots els paquets comptaran amb televisió, telefonia i Internet. El paquet presentat ahir parteix d’una oferta bàsica amb tarifa plana cap a telèfons fixos andorrans i una oferta  de televisió amb els canals que actualment es poden veure a través de la TDT. Les prestacions del paquet es podran ampliar, en funció de les necessitats de cada llar, amb 300 minuts mensuals cap a telèfons fixos europeus i un ventall més ampli de canals de televisió.

Quant a l’increment de l’oferta de trànsit internacional de dades, el president del consell d’administració d’Andorra Telecom va explicar que el 99% dels clients es descarreguen menys de 120 Gb mensuals, de manera que tan sols hi hauria una petita part dels clients que sobrepassaran el límit establert.

pdf3.jpg