Coincidència entre petit i gran comerç en les jornades de preus especials

Autor: AGÈNCIES / REDACCIÓ
Font: BON DIA
Publicat el: 25 de Març de 2011

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, va presentar  la proposta Maig com mai, que vol promocionar els deu dies del 6 al 15 de maig com l’època de les oportunitats a Andorra. La iniciativa tindrà la col·laboració del ministeri de Turisme, Comerç i Indústria, el de Cultura, dels set comuns i de les associacions empresarials. El projecte ha aconseguit unir els interessos dels petits i grans comerciants que, segons Benet, “de vegades sembla que vagin per camins oposats o paral·lels i amb aquesta iniciativa s’ha trobat el punt d’encontre”.

Algunes de les propostes que s’oferiran al llarg d’aquests deu dies són entrades gratuïtes als museus, promocions de tres nits d’hotel al preu de dues, descomptes en el transport públic i en taxis, preus especials i obsequis als petits i grans comerços. A més, s’organitzaran activitats d’animació al carrer i exposicions diverses.

Pel que fa a les ofertes que es faran, Benet va deixar clar que no volen utilitzar la paraula rebaixes. D’una banda, perquè les botigues podran oferir altres tipus d’avantatges i, de l’altra, perquè no es tracta d’una època en què els botiguers es desfan del que els sobra de la temporada, sinó d’uns dies d’oportunitats exclusives. Tot i així, el que s’intentarà des de la Taula de Turisme serà aconseguir que el comerç plantegi l’ocasió de manera homogènia per poder transmetre un missatge clar i contundent a l’exterior.

Promoció de les parròquies
Una altra de les característiques de Maig com mai serà la voluntat de promocionar totes les parròquies del Principat per evitar que els únics comerços que es vegin afavorits per la iniciativa siguin els de les zones centrals. Així, Benet va destacar que “no voldríem que fos la dinamització d’un eix comercial, sinó de tot Andorra”. En aquest sentit, la intenció és que aquest visitant no només vingui per un dia, sinó que pernocti al país, i d’aquesta manera poder conèixer altres indrets del Principat. Per a això es compta amb la celebració del saló del còmic de la Massana, amb la possibilitat de fer una exposició de bicicletes antigues a Ordino i amb altres propostes que encara s’hi poden anar afegint.

De fet, el període del 6 al 15 de maig ha estat triat per diversos motius. Principalment perquè el mes de maig és una temporada fluixa per al sector turístic. Es pretén així augmentar el nombre de visitants oferint un nou atractiu. També s’ha buscat una data situada a principis de mes perquè és el moment en què els visitants encara no han gastat el sou. Tot i així, des de la Taula de Turisme i Comerç s’ha descartat començar les jornades de preus especials el primer cap de setmana, perquè coincidiria amb l’1 de maig, que és el dia del treballador, i per tant d’obligat tancament.

A més, els impulsors de la iniciativa van remarcar que els dies d’oportunitats coincidiran amb jornades festives als països veïns i actes que normalment tenen lloc al Principat en aquestes dates. Així, el 8 de maig és la festa de la Victòria a França. Per altra banda, del 6 al 8 del mateix mes se celebra La Massana Còmic en aquesta parròquia i a Escaldes-Engordany s’inicia el Camí de les olors, una iniciativa que permetrà conèixer les plantes aromàtiques del país.

Tot i així, la coincidència més desafortunada és que aquestes jornades coincideixen amb les dates en què Caldea té programada la seva parada tècnica durant cinc d’aquests dies. Per tant, els visitants només podran beneficiar-se d’entrades amb descomptes especials al termolúdic durant la meitat de la campanya promocional. El ministre de Turisme, Comerç i Indústria va lamentar aquest fet, però va indicar que el centre programa les parades tècniques amb molta antelació i que les dates de Maig com mai no es podien retardar més. A més a més, Benet va assenyalar que s’intentarà pal·liar aquesta mancança programant altres activitats.

Els membres de la Taula de Turisme i Comerç aposten, amb tot, perquè la iniciativa es pugui celebrar més d’una vegada al llarg de l’any. De fet, la voluntat és repetir aquesta acció de cara al mes de novembre, que és l’altra època fluixa per al turisme. Tot i que encara que no s’han determinat les dates concretes, el més probable és que sigui a principis de mes.

Campanyes als països veïns

Les jornades de preus especials aniran acompanyades d’una campanya de promoció als països veïns, sobretot a les zones més properes. Andorra Turisme es farà càrrec de la promoció a Catalunya, al País Valencià i al sud de França per donar a conèixer els deu dies excepcionals al Principat. Això es farà a través de la contractació de falques publicitàries i anuncis a la premsa.

Aquesta campanya de comunicació, però, es veurà reforçada per tots els privats implicats, que també ho promocionaran a través de les seves xarxes habituals. El pressupost que es destinarà a aquesta partida encara s’ha de determinar.

Respecte al nombre de turistes que podrà rebre el Principat gràcies als dies d’oportunitats, el ministre de Turisme, Comerç i Indústria no va voler avançar xifres. Tot i així, va opinar que si s’aconsegueix consolidar aquest esdeveniment i que a l’exterior se sàpiga que es fa dos cops a l’any ja serà un èxit.

Aquesta iniciativa va sorgir arran de la demanda de l’Associació de Petits Comerciants d’arribar a un acord entre tots els membres del sector per regular els dies de rebaixes.

pdf3.jpg