El PS regularà per llei la jubilació als col·legis confessionals

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 24 de Març de 2011

El Partit Socialdemòcrata (PS) es compromet a fer la modificació legislativa pertinent per aconseguir igualar els drets dels treballadors de l’ensenyament confessional als dels funcionaris, en matèria de jubilació. Així ho va assegurar el candidat a la reelecció com a cap de Govern pel PS, Jaume Bartumeu, després que ell i la número dos de la llista, Rosa Gili, es reunissin ahir amb representants del Sindicat d’Ensenyament Confessional (SEC).

Jaume Bartumeu va explicar que, en les reunions que ha anat mantenint els darrers anys amb aquests treballadors, li han manifestat el seu sentiment de discriminació per no tenir el dret a la jubilació com els treballadors d’ensenyament adscrits directament al Ministeri. Segons va recordar Bartumeu, en declaracions recollides per l’ANA, el personal d’aquest col·lectiu està remunerat a partir d’una transferència de diners per part de l’Estat a les escoles confessionals, però així i tot «no tenen estatut de funcionaris i, per tant, no tenen el mateix tractament en qüestions de jubilació».

Bartumeu va reconèixer que la problemàtica es va solucionar parcialment el gener del 2009, amb una esmena al pressupost per preveure una partida per a les jubilacions del personal de les escoles confessionals. Per al Partit Socialdemòcrata, però, aquesta solució no és definitiva i, per aquest motiu, el cap de llista del PS i Rosa Gili es van comprometre a intentar que aquesta qüestió es pugui regular per llei, de manera que aquest dret dels treballadors dels centres confessionals quedi assegurat. A més, segons Bartumeu, aquesta despesa es podria subvencionar fins al 2023 amb fons dels mateixos col·legis, ja que actualment hi ha molt pocs jubilats en aquest col·lectiu.

El Sindicat d’Ensenyament Confessional (SEC) té prop de 150 membres dels 200 treballadors que formen part de les escoles Sant Armengol, Sagrada Família i Col·legi Janer.

«Sospitosament similars» / Després de la reunió amb els representants del SEC, el candidat del PS, Jaume Bartumeu, va afirmar que, després de llegir el programa electoral de Demòcrates per Andorra, hi ha «nombrosos apartats que s’assemblen sospitosament a les nostres propostes». El líder del PS va afirmar que això podria ser perquè «hi ha manca d’elaboració política o perquè hi ha una adhesió a les nostres propostes». En tot cas, va dir, el PS té propostes i les defensa, i que «si algú que no en té s’hi apunta, demostra que no hi ha una proposta política diferent a la nostra».

pdf3.jpg