El Govern aprova un decret per regular el consum d’alcohol a la via pública

Autor: AGÈNCIES
Font: BON DIA
Publicat el: 24 de Març de 2011

El consell de ministres va aprovar un decret regulador del consum de begudes alcohòliques al carrer per garantir l’ordre públic, segons va explicar en roda de premsa el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé. La normativa, que pretén “donar una eina legal a la policia perquè pugui actuar”, preveu multes que poden arribar als 300 euros.

Amb aquesta mesura el Govern afirma que es dóna resposta a les denúncies contra el soroll que hi ha hagut recentment al Pas de la Casa, però també en altres indrets del país, especialment a l’estiu. El decret preveu que el ministeri de l’Interior i la policia siguin els òrgans encarregats de la vigilància i ha de ser un element que acompanyi altres mesures en el marc del treball “en paral·lel d’ordenament dels locals nocturns, que s’està retardant més del compte”. Bartolomé va afirmar que l’aplicació del decret estarà “basada en el sentit comú” i va afegir que “s’hauran d’exposar, comunicar i planificar les actuacions per evitar que de cop i volta els turistes o representants dels locals” siguin multats. “La idea no és multar per multar a tothom, sinó educar els clients i joves” conscienciant-los que “no es pot molestar els veïns”.

La voluntat del Govern, va dir Bartolomé, “no és fer una persecució”, sinó “fer primer una bona difusió” de la mesura, encara que “tard o d’hora s’haurà de passar a l’acció”. Va afegir que “és una mesura més, que no és la solució màgica per resoldre el problema del soroll i de la compatibilitat de l’oci nocturn i el dret dels veïns a descansar”. El portaveu va subratllar que el decret no afecta els majors d’edat que es trobin en espais públics i autoritzats per al consum de begudes alcohòliques (terrasses de bars), ni tampoc els que es trobin en festes comunals, estatals i esdeveniments populars.

D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar la signatura del conveni europeu del paisatge, que suposa, per a Andorra, un instrument per promoure actuacions a escala nacional per concebre el paisatge natural i urbà de manera global. Així mateix, Bartolomé va informar de la convocatòria d’ajuts escolars per al pròxim curs i, en aquest àmbit, va dir que el ministeri d’Educació ha acordat no apujar les tarifes del transport escolar.

En la roda de premsa d’ahir, Bartolomé va negar que els ministres facin ús del seu càrrec amb finalitats electorals després de les crítiques rebudes des d’algunes formacions polítiques. “En campanya electoral hi ha uns partits que aprofiten per acusar el Govern, i jo ho deixaria en el context del que passa en la campanya”, va dir.
Pel que fa al fet que el ministre d’Economia, Pere López, informés del dèficit del Govern en una reunió de poble en el marc de la campanya del PS abans que n’hagués assabentat l’executiu, Bartolomé va dir que “hi ha una coincidència de càrrecs, persones i candidats que alhora encara estan en el seu càrrec de responsabilitat al Govern”. En aquest sentit, va dir que “això va passar el 2009, el 2005, el 2001” i, per tant, “quan hi ha un període electoral és molt fàcil acusar el Govern, quan es pren alguna decisió, que ho fa per fins electoralistes”. Bartolomé va concloure que les crítiques “formen part d’una estratègia que volen fer servir alguns”.

pdf3.jpg