Bartumeu promet regular la jubilació a l’escola confessional

Autor: M. M.
Font: BON DIA
Publicat el: 24 de Març de 2011

El candidat socialdemòcrata a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va comprometre ahir amb el Sindicat d’Ensenyament Confessional (SEC) a regular la jubilació del col·lectiu per garantir-los les mateixes condicions que els funcionaris del cos especial d’ensenyament.

D’altra banda, Bartumeu va transmetre als responsables de l’Associació de Monitors d’Esquí que, en el cas que guanyi els comicis, promourà una iniciativa legislativa que permetrà que exerceixin la professió com a professionals autònoms a tots els camps de neu, en lloc d’haver de treballar directament per a les estacions d’esquí.

Després de rebre ahir a la tarda els representants dels dos col· lectius, el líder socialdemòcrata es va mostrar disposat a donar resposta a les seves “demandes històriques”. Segons va explicar, aquesta legislatura el PS ja ha donat suport als professors dels col·legis confessionals, perquè els últims pressupostos incloïen una partida per cobrir les despeses extres de les jubilacions. Amb tot, els professionals d’aquests centres, que estan subvencionats al cent per cent amb fons públics, van exigir ahir mesures per donar continuïtat a la iniciativa, que resultaria reforçada amb la reforma del marc legal.

Pel que fa als monitors d’esquí, el candidat va recordar que temps enrere “les estacions van prohibir exercir la professió de forma autònoma”, una situació que els socialdemòcrates mirarien de restablir, després d’arribar a un acord amb les estacions, amb l’objectiu de “no crear una guerra de competències”.

Coincidències sospitoses

D’altra banda, Bartumeu va afirmar ahir que, després de llegir el programa demòcrata, ha trobat que “hi ha nombrosos apartats que s’assemblen sospitosament”. En aquest sentit, el candidat del PS va apuntar que aquest fet pot ser fruit de la coincidència o bé que hi hagi hagut “una adhesió a les nostres propostes”, cosa que, segons Bartumeu, “confirmaria que no hi ha una proposta alternativa”.

pdf3.jpg