Bartumeu assegura que els bancs entenen que s’ha de treballar per l’acord monetari

Autor: ANA
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 24 de Març de 2011

El candidat a la reelecció com a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb l’Associació de Bancs d’Andorra. Bartumeu va sortir d’aquesta trobada «convençut que les entitats bancàries entenen que hem de seguir treballant conjuntament per al futur desenvolupament del calendari d’aplicació de l’acord monetari», i que estan «a l’espera de l’evolució de la situació per començar a treballar en el desenvolupament dels textos que han de permetre començar a complir l’acord monetari».

Durant la reunió es va parlar, entre altres temes, de l’actuació del Govern socialdemòcrata en matèria financera, de l’acord monetari, els convenis per evitar la doble imposició i de «la necessitat d’avançar en el tancament d’aquest nou model econòmic amb una llei d’inversió estrangera que permeti l’arribada de nous capitals per ajudar a l’economia productiva». Un altre aspecte que es va tractar en la conversa va ser les perspectives d’avançar en una ràpida aprovació de l’IVA, «perquè condiciona l’aplicació dels altres impostos», va explicar el cap de llista del partit Socialdemòcrata.

La sensació del candidat del PS en finalitzar la reunió va ser que «no estem en desacord» en relació al calendari d’aplicació de l’acord monetari, i que les entitats bancàries andorranes van ser informades de la posició del Govern. A més, segons el punt de vista de Bartumeu «les entitats financeres volen un Govern fort amb el que puguin tenir una interlocució com la que hem tingut», però va voler aclarir que amb això no parlava de cap intenció política dels banquers, ja que aquests no li van manifestar. També va opinar que «estan raonablement satisfets amb la nostra col·laboració».

En referència a l’acusació de DA sobre pressions als treballadors de l’Administració pública amb comentaris com «veuran retallats els seus drets laborals en cas que DA guanyi les pròximes eleccions», Bartumeu no va voler opinar perquè va assegurar que encara no se n’havia assabentat. A més, va afegir que caldria saber la posició de DA en relació a la funció pública, si creuen que és necessària una reforma i si pensen que s’ha d’aprimar l’Administració. En tot cas va manifestar que «si no tenen res més a fer que fer comunicats sobre el que diuen els militants del Partit Socialdemòcrata, això és una campanya una mica pobra».

pdf3.jpg