El PS equipararà la jubilació de l’ensenyament confessional amb la que tenen els funcionaris

Autor: ANA
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 24 de Març de 2011

El Partit Socialdemòcrata intentarà fer la modificació legislat iva pertinent per aconseguir igualar els drets dels treballadors de l’ensenyament confessional als dels funcionaris en matèria de jubilació. Així ho va assegurar el candidat a la reelecció com a cap de Govern pel PS, Jaume Bartumeu, després de la reunió amb representants del Sindicat d’Ensenyament Confessional (SEC).

Bartumeu va explicar que «en les reunions que ha anat mantenint els darrers anys amb aquests treballadors, li han manifestat el seu sentiment de discriminació per no tenir el dret a la jubilació com els treballadors d’ensenyament adscrits directament al Ministeri». Segons Bartumeu, el personal d’aquest col·lectiu «e stà remunerat en base a una transferència de diners de l’Estat a les escoles confessionals», però tot i així «no tenen estatus de funcionaris i per tant no tenen el mateix tractament en qüestions de jubilació».

Bartumeu va dir que la problemàtica s’havia solucionat des del gener del 2009 amb una esmena al pressupost per preveure una partida per a les jubilacions, però el Partit Socialdemòcrata «s’ha compromès a intentar que això es pugui regular per llei perquè a quest dret quedi assegurat».

pdf3.jpg