El Govern aprova un decret que prohibeix consumir alcohol al carrer

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 24 de Març de 2011

El Consell de Ministres va aprovar en la seva reunió d’ahir el decret regulador del consum de begudes alcohòliques a la via pública amb l’objectiu de garantir l’ordre públic i evitar que es pertorbi la tranquil·litat dels veïns. Així, a partir de dimecres de la setmana vinent, data en què està prevista la publicació del decret, la Policia disposarà d’una eina legal per la qual podrà imposar sancions de fins a un màxim de 300 euros a tots aquells que incompleixin la normativa.

En un primer moment s’optarà per la conscienciació i l’educació per tal que no es produeixin conductes d’aquest tipus, però més endavant es passarà a l’acció i es començarà a imposar multes. «La voluntat no és fer una persecució, sinó fer una bona difusió de la normativa», va dir el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé.

El Govern pretén donar resposta, d’aquesta manera, a les queixes dels veïns de determinades zones del país per les molèsties que provoca la pràctica del botellón. Els indrets on més freqüentment es pot veure gent consumint alcohol al carrer, sobretot durant l’estiu són al Pas, a Encamp, i el Parc Central, a Andorra la Vella, però també hi ha altres altres llocs. La iniciativa es porta a terme de forma paral·lela a la regulació que s’està elaborant des de fa mesos en relació als locals nocturns, i en especial sobre els seus horaris d’obertura. Finalment, però, el Govern no ha tingut temps d’acabar aquesta última regulació i ha optat per tirar endavant només el decret sobre el consum d’alcohol al carrer. La finalitat que es persegueix en tots dos casos és fer compatible l’oci nocturn amb el dret que tenen els veïns a descansar sense sorolls. El decret no afectarà totes aquelles persones que es trobin en llocs públics amb la corresponent autorització per vendre begudes alcohòliques, com les terrasses dels bars, i les festes que organitzin els comuns, l’Estat o els esdeveniments populars. Si bé en un principi serà només la Policia l’encarregada de fer complir el decret, no es descarta que més endavant els serveis de circulació hi col·laborin. «No és una solució màgica per evitar el soroll, però comptarem amb una eina més que pensem que pot anar en la bona direcció», va manifestar Bartolomé. Seran considerades begudes alcohòliques les que superin un grau d’alcohol.

pdf3.jpg