Jaume Bartumeu i l’Associació de Bancs d’Andorra coincideixen a voler una ràpida aprovació de la llei de l’IVA

Autor:
Font:
Publicat el: 23 de Març de 2011

El candidat a la reelecció com a cap de Govern s’ha trobat aquest matí amb els representants de l’Associació de Bancs d’Andorra. Jaume Bartumeu ha sortit de la reunió “convençut que les entitats bancàries entenen que hem de seguir treballant conjuntament per al futur desenvolupament del calendari d’aplicació de l’acord monetari”, i que estan a l’espera de l’evolució de la situació per començar a treballar en el desenvolupament dels textos que han de permetre començar a complir amb l’acord monetari”.

20110323aba

Un altre tema tractat en la conversa amb l’ABA s’ha situat en la perspectiva d’avançar en una ràpida aprovació de l’IVA, ‘perquè condiciona l’aplicació dels altres impostos’.

Durant la reunió s’ha parlat de l’actuació del Govern socialdemòcrata en matèria financera, de l’acord monetari, els convenis per evitar la doble imposició i de ‘la necessitat d’avançar en el tancament d’aquest nou model econòmic amb una llei d’inversió estrangera que permeti l’arribada de nous capitals per ajudar a l’economia productiva’.

La sensació del candidat del PS en finalitzar la reunió ha estat que ‘no estem en desacord’ en relació al calendari d’aplicació de l’acord monetari, i que les entitats bancàries andorranes van ser informades de la posició del Govern. A més, segons el punt de vista de Bartumeu ‘les entitats financeres volen un Govern fort amb el que puguin tenir una interlocució com la que hem tingut’.