Un acord entre el Govern, el Comú i els propietaris del terreny permetrà la construcció del nou Arxiu Nacional

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 22 de Març de 2011

El Comú de la Massana va aprovar ahir els dos convenis per la construcció del futur Arxiu Nacional. D’una banda, el conveni pel qual el Comú de la Massana cedeix al Govern d’Andorra el terreny, de 2050 m2, on es construirà el futur equipament, i, d’altra banda, l’acord entre el Comú i les quatre famílies propietàries, per a la cessió obligatòria i gratuïta i de cessió voluntària d’aquesta parcel·la.

Segons l’acord, el Govern es compromet a tirar endavant el projecte en un termini de quatre anys, passats els quals, si no s’han iniciat les obres, aquest terreny retornarà automàticament al Comú de la Massana. Pel que fa als propietaris, es comprometen a elaborar el pla parcial de desenvolupament de la unitat d’actuació.

La construcció del nou edifici anirà acompanyada de les obres d’urbanització relatives al sistema de comunicacions viàries i que preveu dos vials contigus al riu, un el tram en direcció a Ordino i l’altre va en direcció a Arinsal, d’una amplada de 15 metres, una rotonda i una passarel·la per a ús de vianants.

El Comú de la Massana va donar el vistiplau a la memòria per a la declaració d’interès nacional, «ja que considera que un equipament d’aquesta naturalesa constituirà un element dinamitzador i de conversió urbanística d’una zona sense urbanitzar enclavada en la centralitat del nucli urbà», segons va exposar el cònsol major, Josep Maria Camp. A més, va afegir que «en definitiva, la parròquia guanya un espai que permetrà la connectivitat entre la zona del Través i el nucli urbà i també amb el poble de l’Aldosa».

El cònsol va remarcar que «els convenis han estat possibles gràcies al treball conjunt entre el Govern i el Comú» i va agrair la dedicació dels tècnics i consellers, tant de la majoria com de l’oposició, i també dels propietaris.

pdf3.jpg