Jaume Bartumeu, si guanya, es compromet a desbloquejar les lleis dels col·legis professionals

Autor: ANA
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 22 de Març de 2011

El candidat a la reelecció com a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb els membres del Consell de Col·legis Professionals. Segons va explicar Bartumeu, durant la reunió li van manifestar la seva preocupació pels tràmits de la regularització dels diversos col·legis, i el candidat es va comprometre a tornar a entrar els quatre projectes de llei que van quedar aturats amb la dissolució del Consell General, «tan bon punt comenci la legislatura».

D’altra banda, Bartumeu també va parlar de la demanda dels estudiants sense CASS perquè se’ls garanteixi la cobertura sanitària, i a més va recordar que «el seu programa ja ho contempla», i va insistir que «no es tracta d’un problema de la reforma de la llei de la CASS, sinó que és un fet que no s’ha arribat a contemplar mai». Sobre la manera de garantir la cobertura sanitària, no va entrar en detalls, però va opinar que això ja es decidirà al Consell General i que «hauran de pagar una cotització, mínima, però hauran de pagar».

Els projectes de llei de creació dels col·legis professionals d’odontòlegs, logopedes, farmacèutics i economistes van quedar caducats en dissoldre’s el Consell General. En aquest punt, Bartumeu va opinar que no són qüestions problemàtiques i per tant «respectant el dret dels consellers a fer esmenes, crec que serà una tramitació ràpida». A més, n’hi ha tres més, el de psicòlegs, fisioterapeutes i geòlegs que ja tenen els estatuts aprovats però no s’han arribat a fer els projectes de llei corresponents.

L’escola als Horts del Riu Els candidats de la llista territorial del Partit Socialdemòcrata a Sant Julià de Lòria, es van reunir ahir amb la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i van manifestar el seu rebuig al projecte d’Unió Laurediana de construir una escola a Horts del Riu. Segons el primer candidat de la territorial, Bruno Bartolomé, «hi ha dues maneres d’entendre les actuacions públiques, una a favor de l’interès general i l’altra a favor de l’interès particular». A més, va titllar d’injust el conveni que van signar en el seu moment la ministra d’educació liberal, Roser Bastida, i el cònsol de la parròquia, Josep Pintat, i que suposa grans problemes a l’hora d’aturar-lo.

Pel que fa a la construcció de l’escola, Bartolomé va manifestar que «és incomprensible com es pot defensar un projecte que es basa en la construcció d’una escola quan ja sabem que aquest equipament no es farà». La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, en aquest sentit, va exposar que «no és un projecte prioritari perquè el nombre d’alumnes procedents de centres educatius lauredians no justifica una inversió d’aquesta magnitud ». En la reunió també van parlar de la rehabilitació de la plaça Major i el futur de la Universitat.

pdf3.jpg