Bartumeu es compromet a canviar la llei per tenir vot per correu

Autor:
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 18 de Març de 2011

El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va comprometre a modificar la Llei electoral de tal manera que es permeti el vot per correu per als residents que viuen a l’estranger.

Va ser una de les propostes que el cap de Govern en funcions va llançar des d’una conferència a Barcelona, a la qual va assistir acompanyat del cap de llista a Sant Julià de Lòria, Bruno Bartolomé, i del secretari d’Estat de Recerca i Desenvolupament, Joan Marc Miralles.

El candidat socialdemòcrata va explicar que la solució prevista actualment, el vot judicial, “no és una solució vàlida per als residents a l’estranger”. De fet, Bartumeu va portar la reflexió més enllà i va assenyalar que actualment el sistema és més aviat útil “per a alguns residents que potser no volen ser atabalats pels polítics als col·legis electorals”. De tota manera, el líder del PS va descartar la possibilitat d’exercir el vot a les ambaixades, ja que “en tenim ben poques”. A més, en el cas de persones residents a Barcelona, “Andorra està més a prop que Madrid”.

Però Bartumeu també es va referir a altres aspectes de l’actualitat electoral, com per exemple al debat a través de la televisió pública, per al qual encara no hi ha una data consensuada entre totes les forces. A banda de reiterar que no volia fer “debat sobre el debat”, el cap de llista del PS va posar en relleu que assistiria “al debat que organitzés la televisió pública”. Per dos motius. En primer lloc, perquè entén que “és qui ho ha de fer”, i en segon lloc perquè considera “maniobres tàctiques” les actituds que estan adoptant les altres tres formacions que han presentat una llista nacional. Cal recordar que aquestes van suggerir el 31 de març com a data per realitzar la trobada.

De tota manera, Bartumeu no va especificar si compareixeria igualment malgrat que, finalment, fos l’únic candidat que desitja assistir al debat del dia 20, que va programar ATV. Els altres tres partits ja van anunciar que no s’hi presentarien, en considerar-lo “antidemocràtic”.

PROPOSTES D’ARA FUTUR
L’acte de l’hotel AC Diplomàtic de l’Eixample també va servir al PS per presentar la imatge de campanya i l’espot electoral d’Ara Futur, amb algunes de les propostes per a la millora de les relacions amb Europa, que repercutiran sobre els residents a l’estranger. Bartumeu va respondre a les crítiques llançades per part de Toni Martí sobre el mal funcionament del Trilateral. “Ja m’explicarà què és el que no funciona”, va afirmar, i va recordar que el que ha procurat el PS és “arreglar el que van deixar malament els liberals”.

pdf3.jpg