Bartumeu apunta que el PS “té clar un projecte” i que DA no dóna alternatives

Autor: ALEIX TUGAS
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 17 de Març de 2011

El cap de la llista nacional del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va explicar ahir en un esmorzar amb la premsa que està “sorprès per la precampanya” que està portant a terme la llista adversària de Demòcrates per Andorra (DA).

Concretament, Bartumeu veu el PS com la formació “que té un projecte clar”, mentre que DA està encarnant el paper “de la unió que va contra aquest projecte”. Així, va acusar la formació que encapçala Toni Martí de “no oferir una alternativa”, i va reiterar que està actuant “com si es tractés de la precampanya d’eleccions comunals”.

El líder socialdemòcrata va posar en relleu que per cada proposta que es formula des del PS “el que fan és anar ells i dir que no al que farem nosaltres”. En tot cas, Bartumeu considera que en alguns casos s’està arribant a nivells absurds, i irònicament es va referir a candidats que fins i tot “parlen de senyalitzacions d’aparcaments, i a mi em sembla que això no tindrà cap incidència en l’acostament a Europa.

Com a exemple, el líder de la llista del PS es va referir al projecte d’arxiu nacional, que ha d’anar a la parròquia de la Massana, i va assegurar que “s’han deixat sentir veus contràries” al projecte entre els membres de DA. Sobre aquesta qüestió, Jaume Bartumeu va assenyalar que “vaig parlar personalment amb el cònsol de la Massana per saber si s’havia replantejat l’acord que té amb el Govern”, a la qual cosa Josep Maria Camp va respondre “que seguia vigent”.

Bartumeu va esmentar altres aspectes que estan apareixent en els debats de precampanya, i va respondre a la proposta procedent de DA de reduir un 25 per cent la despesa de funcionament de l’administració. “Si no es concreta en què es vol estalviar i com és fer volar coloms”, va assenyalar el líder de la llista socialdemòcrata. A més, va explicar que des del PS no es defensaria “un aprimament ideològic de l’Estat”. En aquest sentit, i reprenent la petició que li van adreçar els bombers, va destacar que “no es pot regatejar en el nivell de seguretat que volem per al país”. Tot i això, no va precisar si defensava més contractacions, però sí “que hi hagi més i millor Estat”.

“Nosaltres el que tenim és la voluntat de ser coherents amb un programa i uns valors”, va remarcar Bartumeu, “i quan no es té programa s’ha d’estar recuperant teories neoliberals que cal menys Estat”. A més, l’encara cap de Govern en funcions va destacar que l’administració que ha liderat ja ha aconseguit importants estalvis, tant en el salari dels alts càrrecs com en el del personal de relació especial.

Una altra de les propostes que Bartumeu va esmentar és la redacció “d’un codi civil” en cas que aconsegueixi revalidar el càrrec de cap de Govern, per ordenar la legislació vigent.