El Govern promou avals per valor de 24 milions per la rehabilitació d’habitatges

Autor: PERE MOLINÉ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 17 de Març de 2011

Els propietaris d’immobles que vulguin demanar un préstec o subvencions per rehabilitar els seus edificis destinats a l’habitatge comptaran a partir d’ara amb més facilitats ja que aquests decrets pretenen incentivar aquestes actuacions.

El Govern avalarà amb uns 24 milions d’euros les subvencions o ajuts a aquest tipus de polítiques.

Segons va explicar sobre aquesta qüestió el ministre d’Economia i Finances, Pere López, «és un programa que té una vigència de tres anys i poden apuntar-se rehabilitacions de tot tipus. Pot haver- hi projectes simples i en què la subvenció a què s’acullin sigui petita o d’altres de més complexos ». Una de les condicions pels propietaris que s’acullin a aquests ajuts és que no apugin el lloguer als seus arrendataris mentre durin els ajuts més enllà de l’increment de l’IPC que s’hagi registrat. L’antiguitat mínima dels habitatges que s’acullin a aquests ajuts és d’uns 15 anys.

Els projectes que es beneficiïn d’aquests ajuts comptaran amb el vistiplau d’una comissió en la qual hi haurà representants dels col·legis professionals, diversos sectors empresarials i també de l’AGIA. A més, entre aquestes mesures es vol afavorir la promoció de l’ús de les energies renovables.