Els funcionaris traslladen al PS queixes per ser “el blanc de tots els mals del país”

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 12 de Març de 2011

El candidat a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va mantenir una reunió amb el president de l’Associació de personal adscrit a l’administració general (Apaag), Albert Verdú. El van acompanyar el número 3 de la llista nacional, David Ríos, i el cap de llista a la circumscripció de Sant Julià Lòria, Bruno Bartolomé.

L’objectiu de la trobada era revisar els compromisos contrets durant els treballs efectuats els darrers mesos a la taula de la Funció Pública, que va organitzar l’executiu, i de la qual els grups parlamentaris es van autoexcloure. El PS va recordar que es van establir 33 propostes, consensuades amb tots els sindicats, per a l’assoliment d’una administració “més eficient i sostenible que contempli una major professionalització dels funcionaris”, segons un comunicat facilitat per la candidatura d’Ara Futur.

Així mateix, els membres de l’Apaag van constatar el seu malestar per la mala imatge dels funcionaris que, segons consideren, projecten alguns sectors de forma interessada. El mateix comunicat assegura que a la reunió els treballadors de la Funció Pública van denunciar que “sovint esdevenen el blanc habitual per descarregar tots els mals del país”. En aquest sentit, van demanar a Jaume Bartumeu el compromís polític per dignificar la imatge del treballador públic. A aquesta demanda, el candidat d’Ara Futur va respondre que mantindria la política que ha mantingut fins ara, i que continuaria l’acció que ha desenvolupat en els darrers dos anys, adreçada a reforçar una administració al servei del ciutadà.

Bartumeu reitera que no entrarà en una discussió sobre el debat a ATV

El candidat del Partit Socialdemòcrata va manifestar ahir una altra vegada que no té cap intenció “de fer un debat sobre el debat”. D’aquesta manera, el líder socialdemòcrata responia a les crítiques que li han vingut des dels altres tres partits que participen en la circumscripció nacional. Tant Demòcrates per Andorra, com els Verds, com Andorra pel Canvi consideren que fer el programa el dia 20, data d’inici de la campanya, és “un exercici antidemocràtic” i una “imposició unilateral”, cosa que els ha conduït a anunciar que no s’hi presentaran. “No entenem com ni per què no es vol donar informació a les persones que podran exercir el dret al vot judicial”, va manifestar Bartumeu. En tot cas, considera que la polèmica per aquest afer ja ha anat massa lluny. “Si volen seguir fent un debat sobre això, doncs ja se’l faran”, va assenyalar, “perquè nosaltres tenim altra feina”. En qualsevol cas, Bartumeu no es va voler pronunciar sobre quina data seria l’òptima, tan sols va afirmar que “com abans millor”. Hores d’ara, encara cap partit sap dir quan se celebrarà.