La llei de Bombers queda pendent per la propera legislatura

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 9 de Març de 2011

La llei del cos de Bombers, que ha de regular aspectes com la carrera professional, el funcionament intern, les especialitzacions o els processos de seguretat en intervencions va ser una de les promeses electorals del Partit Socialdemòcrata. Però aquesta normativa no quedarà enllestida en aquesta legislatura, tal i com van reconèixer ahir tant el cap de Govern, Jaume Bartumeu, com el ministre d’Interior, Víctor Naudi.

Precisament el titular d’Interior va reconèixer sentir «frustració» per no haver dut a terme aquest projecte, i va al·legar per una part «manca de temps», i per altra la necessitat que estigui supeditada a la llei de la Funció Pública, una legislació que tampoc s’ha tirat endavant.

Aquest és l’aspecte més negatiu exposat per Naudi del balanç dels prop de 20 mesos de la nova direcció del cos i de l’actual legislatura, exposat ahir durant la celebració del patró dels Bombers, Sant Joan de Déu. Les complicacions per la manca d’un pressupost aprovat al Consell General també van ser esmentades com a prejudici tant per Naudi com pel propi director dels Bombers, Joan Carles Recasens, tot i que no han privat de dotar el cos de més equipament i de més formacions.

Segons Naudi, els Bombers tenen actualment les infraestructures «imprescindibles» per poder treballar amb garanties. Recasens va mostrar-s’hi a favor, sempre que finalment es pugui concedir la partida pressupostària prevista per a aquest any. En relació al total d’efectius, el director del cos va manifestar que la plantilla actual, formada per 127 bombers, necessita d’un augment de «15 o 16 persones». Naudi va exposar que actualment no és «un tema indispensable» però sí que va reconèixer que és el proper pas a treballar i a aplicar.

L’heliport de la caserna, al final sí / El que sí que es podrà dur a terme abans d’acabar aquesta legislatura és la posada en funcionament de l’heliport ubicat a la part superior de la caserna de Santa Coloma. Aquesta instal·lació va ser descartada abans d’inaugurar-se, degut a que en la seva construcció no es van tenir en compte les mesures reglamentàries a nivell internacional. Per aquest motiu Interior havia estudiat una nova ubicació al costat de l’aparcament de la caserna.

Però finalment, i després d’un canvi a la normativa internacional, l’heliport de l’edifici torna a ser legal i apte per a que hi aterrin i s’enlairin helicòpters. El seu funcionament es produirà en «les properes setmanes». Només cal enllestir aspectes de senyalitzacions laterals i anivellar l’accés, va informar Naudi.

Un nou himne / El cos va celebrar ahir el seu primer segle de vida, i va homenatjar a diversos agents que han estat 30 anys al servei, així com a un dels seus impulsors, Ramir Mallol. La jornada festiva va servir ahir per presentar el nou himne per als Bombers. Un himne creat pel músic Jordi Barceló i cantat per membres del propi cos.

pdf3.jpg