AraFutur sosté que la millor data perquè la televisió pública ofereixi el debat nacional és el 20 de març

Autor:
Font:
Publicat el: 7 de Març de 2011

Jaume Bartumeu ha explicat aquesta tarda que els socialdemòcrates, que es presenten en el marc d’AraFutur, mantenen que el respecte a la ciutadania -per tal de donar oportunitat al major nombre d’electors de conèixer les propostes electorals abans que puguin, si així ho volen, emetre el vot judicial a partir del dilluns 21 de març-, comporta l’adhesió a la proposta d’Andorra Televisió de celebrar el debat dels quatre candidats nacionals el diumenge dia 20 de març, dia de l’inici de la campanya electoral.

Per aquest motiu, el candidat socialdemòcrata ha dit que no comparteix la visió d’algunes llistes que voldrien que l’únic debat nacional a ATV es realitzés el dia 31 de març, penúltim dia de la campanya electoral. El candidat Jaume Bartumeu ha exposat que la voluntat d’algunes llistes de fer el debat 10 dies després de l’inici de la campanya porta implícita l’evidència que, a dia d’avui, hi ha candidatures que encara no tenen programa.

AraFutur manifesta que no vol fer un debat sobre el debat, sinó sobre el programa electoral. Jaume Bartumeu ha insistit a dir que el seu programa de govern ja s’està executant i que no ha d’improvisar.

Sobre la possibilitat de dur a terme un segon debat televisat, Jaume Bartumeu ha expressat que seria positiu i eficaç únicament entre els dos candidats amb opció real de governar: Jaume Bartumeu, del Partit Socialdemòcrata, i Antoni Martí que encapçala la coalició de Demòcrates per Andorra.

Amb la voluntat de trobar una sortida que apaivagués les tensions promogudes per alguns, el representant de la candidatura nacional dels socialdemòcrates, tot i mantenir que la ciutadania té el dret al debat el primer dia de campanya, ha proposat que, alternativament, el debat nacional es pugui endarrerir una setmana i celebrar-se el diumenge 27 de març.

Si els altres candidats no volguessin acceptar aquesta segona data, la candidatura socialdemòcrata (AraFutur) considerarà que cal mantenir la data del dia 20 de març, proposada per ATV, que és la que millor permet respectar el dret de la ciutadania de conèixer de viva veu les posicions dels candidats el dia abans que s’iniciï la votació per dipòsit judicial.