El PS insisteix en un únic debat el 20 de març

Autor: C. AUDÍ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 de Març de 2011

Més llenya al foc en el debat sobre el debat. El candidat del PS a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va donar ahir el seu parer sobre el debat durant la contesa electoral a la televisió pública amb els quatre candidats.

El socialdemòcrata va exposar que “comparteix, per respecte a la ciutadania” la proposta feta per Andorra Televisió de celebrar el xoc entre els caps de llista al principi de la campanya. “A mi sempre m’ha semblat estrany i atípic que en un país com el nostre, quan els ciutadans no han pogut escoltar els candidats que demanen el sufragi puguin anar a votar. Em sembla que el debat del diumenge permet resoldre aquesta situació”, va declarar. També aposta per una única trobada al mitjà públic, perquè “no crec que ens haguem de passar tota la campanya cansant la ciutadania amb debats”, alhora que va recordar que també hi haurà trobades amb els quatre caps de llista a AD Ràdio i a Ràdio Valira. “Si en quinze dies de campanya hem d’imposar als ciutadans sis o set debats nacionals, això seria un rècord històric”, va concloure. En tot cas, va afegir-hi, si el dia 20 no es fes, proposa traslladar-ho al dia 27, “que estarem a mitja campanya”.

Sobre la possibilitat que, en cas d’acordar-se un únic debat i per al primer diumenge campanya hi hagi formacions com ApC que es neguin a assistir-hi, Bartumeu va ser clar: “És la seva llibertat més absoluta [a anar-hi]. No hi tinc res a dir. La televisió pública organitza els debats i, evidentment, no hi ha cap llei que obligui els candidats a acudir-hi”.

De la seva banda, les dues formacions que s’han mostrat més crítiques amb la data del 20 de març, els Verds i ApC, van reiterar les argumentacions. Peggy Cerqueda, en representació d’ApC, va assenyalar que el primer dia de la campanya “no hi pot haver cap debat entre els candidats i cada partit només podrà exposar les seves propostes, perquè literalment no hauran tingut temps de conèixer les de la resta”. Perquè, “la culminació” és “al final i al debat nacional”. I va tornar a assegurar que si s’acorda un únic xoc televisiu el 20, “no hi anirem”.

Mestrestant, Jael Pozo (Verds) va advocar per “respectar el joc de les majories” i es va mostrar “preocupada” per aquesta imatge de “poc consens”. El ciutadà, va incidir, “ja està cansat i vol polítics capaços de trobar solucions”.

pdf3.jpg