La campanya començarà amb el debat a ATV

Autor: REICARD POY
Font: diari d'andorra
Publicat el: 4 de Març de 2011

“El motiu que ens ha portat a establir el debat per al primer dia de campanya es basa en el fet que el vot judicial comença el dia 21.” Així ho va explicar ahir Francesc Ruano, director adjunt de Ràdio i Televisió d’Andorra. La direcció de la televisió pública ha considerat que els votants que optin per la Batllia per emetre el sufragi disposaran així d’un element important a l’hora de decidir.

Segons Ruano “ens podem trobar que el dia 20 encara no s’hagi fet arribar a tots els votants el programa electoral de les diferents formacions”. Aquesta “mancança” derivaria en una falta d’informació per als potencials electors que es vol pal·liar amb el debat. “Si els quatre candidats poden expressar públicament els posicionaments serà ja un bon punt de partida”, va especificar el director adjunt d’RTVASA.

Enguany la campanya electoral serà curta: només tretze dies. S’inicia el diumenge dia 20 a les nou del matí amb la tradicional enganxada de cartells. Aquell mateix dia, a les deu de la nit, Jaume Bartumeu, Toni Martí, Eusebi Nomen i Isabel Lozano debatran davant de les càmeres. De moment no s’ha comunicat quina serà la durada del programa ni el format fixat per al debat.

Aquesta és la proposta que s’ha fet arribar a les diferents formacions polítiques. Avui tindrà lloc una reunió en la qual han de quedar establerts els serrells del debat dels candidats nacionals.

SORTEIG DELS PARROQUIALS

Representants de les diferents formacions polítiques es reuniran avui a Andorra Televisió amb la direcció de l’ens per a l’establiment dels torns dels debats de les set parròquies. L’objectiu d’RTVASA és programar quatre programes per als dies que van del 21 al 24 de març i tres més entre el 28 i el 30. La distribució del calendari es farà de forma aleatòria mitjançant un sorteig. En la reunió d’avui també s’establirà el calendari per a la retransmissió d’espots electorals per la televisió pública. Aquest sorteig es farà davant de notari.

Dins del cobriment que els mitjans públics tenen previst per a aquesta campanya s’inclou una entrevista als quatre candidats a cap de Govern. La intenció de l’ens és iniciar la ronda d’entrevistes el dia posterior al debat entre els aspirants. Per tant, aquests programes s’emetrien entre el 21 i el 24 de març. Encara no s’ha comunicat quin seria l’ordre de les entrevistes ni la durada de les mateixes. S’entén que haurien de ser emeses abans dels debats parroquials que tenen lloc en aquestes mateixes dates a les deu de la nit.

Ruano va especificar que no hi haurà suport exterior per al cobriment ni de la campanya ni de la jornada electoral.

pdf3.jpg