Enllestides les primeres intervencions d’urgència a l’edifici de Radio Andorra

Autor: a. b.
Font: bon dia
Publicat el: 4 de Març de 2011

La ministra de Cultura, Susanna Vela, va visitar dijous in situ l’edifici de Radio Andorra per valorar-ne l’estat, ara que ja s’ha enllestit la primera fase de les obres d’urgència. Aquestes millores s’han centrat sobretot en la coberta i en les claraboies per evitar filtracions d’aigua a l’interior que puguin malmetre la maquinària de l’època que es conserva a les instal·lacions.

Vela va assenyalar que des del ministeri estan “molt satisfets” amb els resultats dels treballs, que van començar al gener i s’han desenvolupat en el termini fixat. “Perillava tota la maquinària i aquestes mesures eren molt urgents”, va concretar la ministra, que va informar que si no es van fer abans, malgrat la necessitat i la urgència, va ser perquè no hi havia diners per poder-les fer.

Vela també va dir que des de Patrimoni Cultural ja s’està inventariant tota la maquinària que es conserva a les instal·lacions del temps en què Radio Andorra estava operativa. Per fer possible aquest registre comptaran amb la col·laboració de persones que hi van treballar, uns testimonis clau per poder contrastar tota la documentació i la història de l’emissora. A més, també caldrà l’ajuda de tècnics i enginyers per avaluar el funcionament i la procedència de cada aparell. Isabel de la Parte, cap de l’àrea de Protecció del Patrimoni Immoble, va indicar la dificultat de la tasca de l’inventari i va assenyalar que la col·laboració de tot aquest equip serà imprescindible per fer-lo realitat.

Tornant a les obres acabades a l’edifici de Radio Andorra, són el resultat d’una primera intervenció de les tres frases previstes. En la segona intervenció les millores se centraran a acabar d’impermeabilitzar la coberta i a arreglar portes, balcons i finestres. Vela va explicar que encara es desconeix quan començarà aquesta segona fase, ja que depèn del pressupost.

La darrera fase d’aquestes intervencions, en què s’arreglarà els últims detalls, com els vidres trencats i les fustes, posarà a punt l’edifici per poder començar a rehabilitar-lo i estudiar-ne l’ús que se’n pugui fer. Respecte a aquesta qüestió, la ministra de Cultura va insistir que cal que el seu ús sigui compatible amb les característiques pròpies de Radio Andorra i no va descartar el fet que pogués acollir les instal·lacions de Ràdio Nacional d’Andorra. Tot i això, va aclarir que la superfície de Radio Andorra seria insuficient per poder encabir totes les instal·lacions d’RTVASA.

Vela descarta que el Rosaleda aculli el Museu de l’Automòbil

Durant la visita d’ahir a l’edifici de Radio Andorra, la ministra de Cultura, Susanna Vela, va explicar que la possibilitat d’ubicar el Museu de l’Automòbil a l’hotel Rosaleda ha quedat finalment descartada.

La titular de Cultura va argumentar la decisió dient que la instal·lació necessitaria una superfície de 18.000 metres quadrats i que, a més, l’hotel Rosaleda, actualment en rehabilitació, té unes característiques que no són compatibles amb les que demana un museu d’automòbils. Així doncs, la demanda que recentment es va fer des del Comú d’Encamp d’estudiar la possibilitat de traslladar el museu al Rosaleda es veuria totalment inviable.

pdf3.jpg