El Govern aprova 86 autoritzacions de treball temporal per feines especialitzades

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Març de 2011

El portaveu de l’Executiu, Bruno Bartolomé, va informar ahir que a partir de l’observació de la situació socioeconòmica actual i analitzades les consultes dels agents productius del país, el Govern havia acordat un contingut molt reduït d’autoritzacions d’immigració (86 autoritzacions) i per a un període molt curt, fins al 31 de maig.

Atenent la situació de crisi i el nombre d’aturats des de l’Executiu es va assegurar que s’havia tingut cura d’autoritzar ocupacions professionals tècniques i precises, que ara per ara no es cobreixen amb el mercat laboral i intern nacional.

Arxiu Nacional

D’altra banda, el Govern va donar mandat a la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i al ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Barcia, per a la signatura del conveni de col·laboració amb el Comú de la Massana per a la cessió de terrenys que ha de permetre la construcció del futur Arxiu Nacional.

Un cop desestimat el projecte de construcció de l’Arxiu Nacional, Biblioteca Nacional i Museu de la Pau i la Identitat, el Govern i el Comú de la Massana, han arribat al consens de traslladar el projecte de l’Arxiu Nacional a la Unitat d’Actuació de Sòl Urbà N-012.

Aquest conveni ha de ser ratificat durant la primera quinzena d’aquest mes de març en una sessió del Comú de la Massana. Una vegada formalitzada la cessió de la referida parcel·la de terreny de 2.000 metres quadrats de la Unitat d’Actuació N-012 i dels terrenys destinats a viabilitat, el Govern es compromet a executar, a càrrec seu, les obres d’urbanització necessàries.

Consellers d’Ordino

D’altra banda, Bartolomé va informar també que el recurs d’alçada presentat contra el Decret aprovat pel Comú d’Ordino per reduir el nombre de consellers de cara al proper mandat ha estat estimat parcialment, amb la decisió que no es podrà fer efectiva de cara a la propera legislatura. El portaveu del Govern va assegurar que no es podrà fer efectiva la reducció de dotze a deu consellers per a la propera legislatura perquè el decret no compleix la legislació que exigeix que s’aprovi amb un marge d’un any.

Camp de tir Finalment Bartolomé va explicar que el Govern signarà un conveni amb el Comú de Sant Julià perquè quedin clares les obligacions de cada una de les dues parts respecte a la neteja i vigilància del camp de tir de la Rabassa. Té una durada d’uns tres anys.

pdf3.jpg