El projecte de l’Arxiu Nacional tindrà un pressupost inicial de 18 milions

Autor: m. f.
Font: bon dia
Publicat el: 3 de Març de 2011

El Govern ha fet un pas per a la materialització del nou projecte de construcció de l’Arxiu Nacional a la Massana. D’aquesta manera, el consell de ministres ha mandatat els ministres d’Ordenament Territorial i Educació i Cultura, Gerard Barcia i Susanna Vela, a signar el conveni amb el Comú de la Massana perquè es pugui fer la cessió del terreny en què s’ha de construir aquest immoble, que es troba a la zona del Tabola.

El pressupost inicial per a aquest projecte és de 18 milions d’euros, distribuïts en diferents partides plurianuals fins al 2015, tal com va manifestar el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé.

D’aquesta manera, segons Bartolomé, en els pròxims dies la corporació massanenca ratificarà aquest conveni i llavors s’iniciarà els tràmits administratius escaients per desenvolupar la unitat d’actuació de què es pugui derivar aquesta cessió.

Tot i que els terminis concrets de la construcció es determinaran quan s’hagin enllestit els tràmits administratius i urbanístics, Bartolomé va exposar que cap a finals d’any ja hi podria haver dissenyat el projecte constructiu d’aquest arxiu. Bartolomé va exposar, però, que el consell de ministres no havia abordat la qüestió de si el concurs que es llançaria per a aquest disseny serà nacional o internacional i va reiterar que, un cop rebutjat el projecte de construcció de l’Arxiu Nacional, el Museu de la Pau i Biblioteca Nacional a la zona de la Farga Rossell s’ha “imposat el sentit comú” i des de l’executiu s’ha volgut tirar endavant un equipament “més adaptat a les necessitats del país”.

El portaveu de l’executiu no va indicar el nombre de propietaris privats que estan implicats en aquesta unitat d’actuació, però va manifestar l’interès de la corporació comunal perquè es materialitzi l’arxiu a la parròquia, i en aquest sentit va reiterar que “de ben segur” que faran “tot el possible” perquè el projecte arribi a bon port.

pdf3.jpg