El PS defuig la polèmica i adverteix que “no haurem d’improvisar res”

Autor: ALEIX TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 28 de Febrer de 2011

L’intens fred i la forta nevada que va viure ahir l’estació de Pal no va servir per refredar els ànims de la precampanya. El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, i diversos candidats de les llistes nacional i territorials es van desplaçar fins a les pistes per celebrar la segona jornada de la neu.

Tot i que es tractava d’una jornada festiva i distesa, els candidats no podien evitar parlar de les eleccions, i es mostraven confiats i optimistes.

Jaume Bartumeu, aspirant a revalidar el càrrec, ho tenia ahir molt clar. És favorit. “Sortim amb cert avantatge, perquè nosaltres no ens hem de reunir d’urgència un dissabte a la tarda per preparar el programa electoral”, va afirmar, amb clara al·lusió a la reunió de comissions que va organitzar Demòcrates per Andorra (DA) dissabte a la tarda. A més, el candidat es va prendre amb sentit de l’humor que el número tres de la formació, Ladislau Baró, observés “nerviosisme” a l’entorn del PS. “Al senyor Baró li responc amb una riallada. Després de com ha anat el tancament de les llistes, parlar de nervis a casa dels altres sembla una broma”, va declarar.

El PS no es reuneix, doncs, d’urgència, però sí que va organitzar una trobada dissabte perquè tots els afiliats coneguessin el programa, tal com va explicar el mateix Bartumeu. “Serà força similar a l’anterior, i representarà una continuació de l’acció de govern que vam començar, i per tant no haurem d’improvisar res”, va explicar el líder socialdemòcrata. El partit entén que la legislatura es va dissoldre abans d’hora, i per tant “tenim el programa a punt, tret d’un parell d’adaptacions que han estat necessàries”.

PROMESES “DIVERTIDES”

Bartumeu tampoc no va donar cap credibilitat a la proposta que va fer el candidat per DA a Encamp Carles Eseñat, de modificació de l’impost de transmissions patrimonials. “Les promeses sobre l’ITP al Pas de la Casa són força divertides. Descobreixen un evident desconeixement de la realitat jurídica al Pas”, va afirmar. També va advertir que la campanya del PS no es basaria a “contestar cada dia” les propostes demòcrates. Senzillament, la base de les propostes del partit es troba “al discurs que vaig fer en el debat d’investidura, i demano a la gent que hi doni suport”. Així, Bartumeu va assegurar que la petició que adreçaria als ciutadans és “que ens revalidin la confiança”, ja que “per tenir un país modern i amb futur necessitem un Govern fort”, i considera que és el PS l’únic que el pot oferir.

Bartumeu, acompanyat de la filla, es va mostrar content de poder celebrar “una jornada tradicional, amb l’únic objectiu que hi hagi companyonia entre nosaltres”. Posteriorment, el PS va celebrar un dinar de germanor i va entregar els premis de l’eslàlom que va organitzar a les pistes.

pdf3.jpg