Andorra i Luxemburg pacten eliminar la doble imposició

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 de Febrer de 2011

El ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, i el viceprimer ministre de Luxemburg, Jean Asselborn, van acordar ahir iniciar les converses per signar un conveni de no doble imposició, segons van explicar en una roda de premsa posterior a la trobada.

La delegació luxemburguesa i el ministre van acordar també aproximar comercialment els dos països facilitant l’acostament entre les respectives cambres de comerç. Així mateix, el viceprimer ministre luxemburguès va dir que el seu Govern dóna suport a Andorra en les negociacions amb la Unió Europea (UE), de la qual el ducat luxemburguès n’és membre fundador.

Les principals decisions de la reunió es van centrar en diversos punts, a banda de l’inici de converses per fer un conveni de no doble imposició entre els dos països. Així, Espot va parlar de la voluntat dels dos governs d’incentivar «l’intercanvi de relacions comercials», fet que s’hauria de facilitar «posant en relació les dues cambres de comerç», amb viatges de delegacions d’empresaris andorrans a Luxemburg o viceversa.

Un altre dels punts tractats va ser el de les relacions entre Andorra i la UE i, en aquest terreny, Espot va dir que ha fet una demanda als luxemburguesos «d’ajuda i cooperació del seu govern en el laboriós camí d’aproximació d’Andorra a Europa». En aquest punt, va recordar el ministre, el Principat «com a Estat petit busca un lloc dins del marc europeu perquè vol ser a Europa sense perdre la seva identitat», informa l’ANA.

PORTES OBERTES / El viceprimer ministre va afirmar que el seu govern està disposat a «defensar la posició d’un país com Andorra» i va reiterar que el Govern té «les portes obertes per parlar amb els nostres diplomàtics» a l’hora de negociar amb Brussel·les. Sobre les reformes en el sector financer i la confidencialitat, Asselborn va destacar avenços en els últims anys. Espot va ressaltar després de la reunió que la delegació luxemburguesa s’ha mostrat «molt interessada en les nostres problemàtiques» i que es vol seguir «mantenint relacions estretes i cordials».

pdf3.jpg