L’associació recorre als grups parlamentaris per entrar en el marc legal

Autor:
Font:
Publicat el: 13 de Febrer de 2008

bondia_miniatura.jpg

J. J. B.

Andorra vol estar representada internacionalment i competir més enllà de les nostres fronteres. Per poder-ho fer actualment necessita formar l’associació andorrana de pitch and putt, entitat que no es pot constituir segons la legislació actual al Principat.

Segons la llei de l’esport, el pitch-putt no està reconegut ja que no és una disciplina olímpica. Per aquest motiu, els jugadors han engegat una ronda de converses amb els diferents grups parlamentaris perquè es faci un annex per fer la modificació.

Les primeres converses establertes van ser amb el ministeri d’Esports, per portar la seva iniciativa al Partit Liberal perquè es faci el canvi en la legislació. La resposta que van rebre va tenir acceptació. Ahir una representació de la futura associació es va reunir amb Jaume Bartumeu, president del grup parlamentari socialdemòcrata per exposar la proposta. El líder del PS, favorable al retoc, traslladarà el suggeriment al seu grup parlamentari. La darrera de les consultes als partits polítics es portarà a terme en els dies entrants amb Enric Tarrado, president del grup parlamentari CDA+Segle 21.

En cas que les diferents forces acceptin la iniciativa es portarà a tràmit parlamentari perquè s’aprovi. Aquesta seria la forma que el Principat pogués passar a competir de forma oficial sense rebre invitacions dels organitzadors dels diferents esdeveniments. En aquest esport hi ha l’elit del pitch-putt mundial, ja que Andorra és l’actual subcampiona del món i va finalitzar el passat Campionat d’Europa en la cinquena posició. En el Mundial va poder participar amb una invitació i en l’Europeu, amb una autorització de Govern en què assegurava que està en tràmits de crear una associació.

pdf3.jpg