Els funcionaris i el poder adquisitiu

Autor:
Font:
Publicat el: 12 de Febrer de 2008

bondia_miniatura.jpg

El govern liberal vol modificar de manera considerable la Llei de la Funció pública que un altre govern liberal, en el qual hi figurava com a ministre Albert PINTAT, va presentar i fer votar per la seva majoria l’any 2000.

Em sembla força raonable l’actitud dels funcionaris, que han acceptat dialogar i estan disposats a negociar modificacions del seu estatut, la qual cosa demostra una voluntat positiva de no tancar-se en banda.

I també em sembla molt raonable que els funcionaris demanin conèixer prèviament la definició global del nou estatut que l’Executiu liberal té ja no solament pensada sinó elaborada, abans d’acceptar que la tisora liberal els vagi retallant el poder adquisitiu actual.

Perquè pel que ens expliquen els sindicats de funcionaris, el govern del PLA ha tret la seva tisora esmolada i vol retallar drets, compensacions i pagament d’hores extraordinàries.

El dia 2 de gener d’enguany, mentre visitava la Caserna de Bombers per a desitjar-los un bon any, un bomber em va ensenyar un dels seus darrers butlletins de salari, corresponent al més d’octubre del 2007. El sou net percebut per aquell funcionari, amb complements i dietes compreses, era de 1.535,16 euros.

Amb un sou com aquest es fa difícil pensar que es pugui tirar endavant una família. I no cal ni pensar en retallar-lo més encara!

No es pot rebaixar un salari com el d’aquest funcionari del qual us parlo, que amb la revalorització del 3,87% ni s’acostarà al nivell real de la inflació.

Des de L’Alternativa, els socialdemòcrates pensem que cal encarar una seriosa discussió sobre la mobilitat dels llocs de treball, els recorreguts o les carreres professionals, la formació continuada i les remuneracions.

Estic convençut que la gran majoria d’organitzacions sindicals i els mateixos funcionaris sense afiliació sindical estan disposats a parlar-ne.

Però també estic convençut que el Govern va per mal camí si vol fer entrar el clau per la cabota i només retallar sense compensar.

Aquí també es veu ben clarament que no totes les opcions polítiques són iguals. Nosaltres defensem un diàleg social per tornar a dinamitzar l’Administració amb la finalitat que pugui posar-se a la feina cada matí, amb il·lusió,  al servei de la societat i de l’economia.

Els liberals només pensen en retallar perquè al final de mes tenen dificultats per pagar la nòmina. Però la culpa no és dels funcionaris sinó del Govern que malgasta en allò que no dóna per viure als ciutadans: propaganda política, assessoraments innecessaris i projectes faraònics.

pdf3.jpg