Bartumeu, molest per com s’està tractant el Concordat i el Trilateral

Autor:
Font:
Publicat el: 12 de Febrer de 2008

el Periodic 

Jaume Ventura

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ahir va mostrar, d’una banda, el seu profund desacord sobre com està tractant el Govern les negociacions per aconseguir el Concordat amb la Santa Seu i, de l’altra, el desenvolupament del Trilateral amb Espanya i França, sobretot per la poca informació que, al seu parer, estan rebent per part de l’Executiu.

I és que el socialdemòcrata va voler recordar que ells respecten la Constitució i el Govern és el responsable de la política exterior andorrana, però que tenen el suport de la gent i han de controlar la tasca de l’Executiu.

Precisament pel que fa a les negociacions amb el Vaticà, Bartumeu va explicar que ahir es va reunir, juntament amb la presidenta del PS, Mariona González, amb el representant del copríncep Vives “per fer-li saber que no se’ns ha informat sobre com van les converses”. I és que segons el polític de la capital, “no es pot esperar de braços plegats a la tramitació del text i entrar en una confrontació que no desitgem”. De cara al futur, va destacar que segurament faran alguna pregunta respecte a això en el marc del Consell General. De fet, va reconèixer que les sessions parlamentàries seran intenses quan tornin a arrencar, a partir del mes de març: “Si no se’n parla tal com s’hauria de fer, ho portarem a una sessió de control”, va declarar.

En aquest sentit, va recordar l’episodi que es va viure en la Comissió d’Exteriors del 27 de desembre passat, en la qual la ministra d’Exteriors, Meritxell Mateu, va intervenir per donar explicacions: “Ella va dir que ho feia per cortesia cap als grups parlamentaris pel que havia dit Vives en el seu discurs del dia 20, però nosaltres vam exposar que es tractava d’un tema d’Estat, per la qual cosa havia de ser Pintat qui n’informés als presidents dels grups”.

DE PUNTETES // D’altra banda, Bartumeu també va qüestionar el paper del Principat en la reunió de treball sobre el Trilateral: “Quan convé es fan grans demostracions als mitjans, però ara s’ha intentat passar de puntetes. Havia de servir per resoldre, per exemple, els problemes dels andorrans que volen treballar a Espanya, però tal com es fan les proves mèdiques, ja hem vist de quina manera va acabar”, va criticar.

Finalment, el socialdemòcrata va avançar que la setmana que ve presentarà el text sobre la proposició de llei que han preparat sobre el pluralisme als mitjans públics i que el dia 23 es reuniran amb els seus assessors per presentar l’informe sobre les relacions amb la Unió Europea.

pdf3.jpg