El PS critica la manca d’informació sobre el concordat i l’aplicació del conveni trilateral

Autor:
Font:
Publicat el: 12 de Febrer de 2008

logomesandorra

A.L. 

El president del grup socialdemòcrata va reprendre ahir al Govern la manera com enfoca les relacions exteriors i va subratllar la manca d’informació que envolta tant la signatura del concordat amb la Santa Seu com el desenvolupament de l’aplicació del conveni trilateral.

Per al Partit Socialdemòcrata són “dues les qüestions preocupants que s’han de tractar com a qüestions d’Estat” i sobre les quals l’Executiu, va manifestar Jaume Bartumeu, “ni informa”. El polític socialdemòcrata va explicar que la signatura del concordat no és un afer que només es pugui tractar dins la Comissió d’Exteriors ja que “pot tenir incidència en qüestions de l’Estat” i va demanar al cap de Govern que informi sobre l’abast de la negociació les forces polítiques presents al Consell General.

Bartumeu va afirmar que si continuava el silenci de l’Executiu encapçalat per Albert Pintat sobre aquestes matèries, preveia que “les primeres sessions” del Consell General, un cop reiniciada l’activitat parlamentària al març, “serien intenses”. El dirigent del PS va considerar que “no podem esperar amb els braços plegats” que el Govern presenti un acord amb la Santa Seu que provoqui “una situació de confrontació” al Consell.

Pel que fa referència al desenvolupament de l’aplicació del Conveni Trilateral signat amb Espanya i França, Bartumeu va lamentar “el plantejament de dissimular les problemàtiques” no resoltes amb els països veïns. Un fet que va aprofitar per recordar que “quan convé es fan grans demostracions i aquesta vegada s’hi ha volgut passar de puntetes”. El president del grup socialdemòcrata va dir que s’havia d’intentar de solucionar “els problemes dels andorrans” per tenir feina o desenvolupar un negoci a Espanya o França i que no “s’havia avançat ni un pam”, va valorar, pel manteniment de les proves mèdiques.

Bartumeu va remarcar que “no s’estan portant les coses bé” en política exterior i va afegir que, des del PS, “demanen més sentit d’Estat” en l’àmbit de les relacions internacionals.

Per altra banda, el dirigent socialdemòcrata no va voler confirmar que serà el proper candidat a cap de Govern per l’Alternativa: “N’hem de continuar parlant”, va dir, un cop anunciat pel PS que s’havia aprovat ja el calendari de les primàries de la formació. Bartumeu va argumentar que considerava prioritari “reforçar la nostra proposta” programàtica de cara a les eleccions generals del 2009 “i després parlarem de persones”.

El líder socialdemòcrata va anunciar també que a finals d’aquest mes de febrer, el PS iniciarà la presentació del seu Llibre Blau de relacions amb Europa, que inclourà les propostes en aquest àmbit, però que serà “susceptible de modificacions”.

pdf3.jpg