El PS critica que la gestió ineficaç del Govern bloqueja el Trilateral

Autor:
Font:
Publicat el: 12 de Febrer de 2008

diaridandorra

C. A. 

El partit Socialdemòcrata (PS) es va mostrar ahir “preocupat” perquè des del Govern no els han informat -segons va assegurar el president del grup parlamentar, Jaume Bartumeu- de dues qüestions “d’Estat” i rellevants en el marc de les relacions exterior del país: el concordat que Andorra està negociant amb la Santa Seu i les reunions de la comissió de seguiment del tractat Trilateral amb Espanya i França.

En aquest sentit, el polític socialdemòcrata va atacar l’actitud de l’executiu durant la reunió que van organitzar la setmana passada per analitzar l’aplicació del conveni Trilateral. “[A la reunió] el Govern hi va anar a recules i amb plantejaments de dissimular les problemàtiques que hi ha”, va declarar. De fet, segons va manifestar, en la trobada de la comissió de seguiment “es va mirar de passar de puntetes” per les qüestions que podien suscitar polèmica i, per exemple, aquesta reunió havia de servir per “mirar de solucionar els nombrosos problemes” que tenen els ciutadans andorrans a l’hora de treballar a Espanya. “No s’ha permès avançar ni un pam en aquesta qüestió pel tancament inqüestionable del Govern en les proves mèdiques”, va denunciar.

El líder del PS també va denunciar que “no tenim coneixement” del projecte que està elaborant l’executiu amb el Vaticà, ja que “no s’han molestat a informar-nos de l’estat de les converses”. La principal preocupació del PS és que el text acabi arribant finalment a la tramitació sense que la resta de grups polítics l’hagin pogut revisar i “ens trobem amb una situació de confrontació que no volem”. Aquest neguit el van traslladar ahir al mateix Bartumeu, acompanyat del president suplent del grup, Francesc Rodríguez, al representant del copríncep episcopal, Nemesi Marqués, en una reunió que van mantenir al matí i a petició expressa del PS. “Ens hem entrevistat per fer-los saber la nostra preocupació” va recalcar, ja que es tracta d’un tema que pot tenir “incidència” en la política d’Estat. Per això mateix, consideren des de la formació que la qüestió l’hauria de tractar el cap de Govern amb els respectius presidents de les forces polítiques amb representació al Consell General, i no els consellers a la comissió legislativa d’Exteriors i la ministra encarregada de la cartera.

Bartumeu deixa en suspens la seva candidatura electoral

“S’ha de parlar amb els companys del partit, encara que ja se n’ha parlat bastant. Tot i això, se n’ha de continuar parlant.”

D’aquesta manera va respondre ahir el president del grup parlamentari socialdemòcrata i cap de l’oposició a la pregunta sobre si es presentarà com a cap de llista a les properes eleccions generals. Ni va confirmar ni va desmentir quina serà la seva decisió, i va recalcar que durant la reunió del comitè directiu que va fer dissabte el PS no es va parlar en cap moment de possibles noms per encapçalar el projecte socialdemòcrata. En tot cas, Bartumeu va assenyalar que la formació, en primer lloc, encararà la proposta programàtica i que, després, “ja es parlarà de persones”. Sigui com vulgui, però, a principi d’abril la formació decidirà el seu líder per als comicis generals, segons el calendari de les primàries acordat dissabte. A partir del 4 de març ja s’hi podran presentar les candidatures.

pdf3.jpg