Més esports i més notícies a la televisió

Autor: t. solanelles /g. perez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2011

Els amants dels esports tindran més oferta televisiva les pròximes setmanes. També els de la informació generalista. La decisió de Televisió de Catalunya de passar bona part dels seus continguts lligats al món de l’esport a un nou canal (Esport 3) que no es veu per ara al Principat ha forçat la secretaria d’Estat destinada a la societat de la informació, el ministeri d’Ordenament Territorial i els tècnics d’Andorra Telecom a decidir la instal·lació de dos mòduls més, dos multiplexors més, en la infraestructura muntada per oferir la TDT.

Aquesta tecnologia permetrà oferir vuit nous canals. Un serà l’esmentat Esports 3. La resta: TV Pirineus, TV5, Euronews, 8TV, Direct8, Teledeporte i un canal portuguès encara per determinar.

La posada en marxa de les noves cadenes es farà en dues fases. De fet, cada multiplexor pot oferir quatre canals. Així, Andorra Telecom activarà els mòduls en dues dates diferents. La primera fase hauria de ser operativa a partir del 17 de febrer, segons va informar ahir el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, que va explicar que per la tria dels canals  s’han tingut en compte, fonamentalment, qüestions “idiomàtiques i temàtiques”. La segona fase s’implementarà durant el mes de març i servirà per posar en marxa els tres canals esmentats en darrer lloc més la cadena portuguesa que s’ha de triar d’entre tot un seguit de possibilitats que hi ha sobre la taula.

Equilibri idiomàtic
Bartolomé va explicar que l’ampliació de l’oferta no destarota l’equilibri especialment idiomàtic que es busca. El portaveu de l’executiu va recordar que, ara per ara, es poden veure per la TDT vint cadenes en cinc llengües diferents. I que les vuit noves escollides asseguren la proporcionalitat i responen, també, a la demanda feta pel col·lectiu francòfon de la necessitat d’ampliar l’oferta en francès. Bartolomé, però, va reconèixer que “bona part dels esforços” que s’han hagut de dur a terme per a l’ampliació de la proposta televisiva s’han dirigit “a assegurar la recepció” d’Esports 3, que oferirà la immensa majoria de la programació esportiva que fins ara es podia veure ja fos per TV3 o pel Canal 33.

L’ampliació de l’oferta televisiva, formalment acordada ahir pel consell de ministres, no suposarà un cost afegit per Andorra Telecom. Fonts de la parapública van explicar que la infraestructura necessària ja es tenia, ja s’havia adquirit quan es va decidir implantar la TDT. I que les proves tècniques necessàries ja estan molt avançades.

pdf3.jpg