L’Executiu desplega quatre xarxes de salut sociosanitàries

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 9 de Febrer de 2011

El departament de Salut va anunciar ahir el desplegament de quatre xarxes de salut i sociosanitàries Segons va informar el Govern, «el projecte de xarxes de salut del Ministeri de Salut, Benestar i Treball té per objectiu reorganitzar el serveis assistencials orientats a determinades patologies o grups poblacionals, de manera a configurar una sistema d’atenció coordinat per afavorir una presa en càrrec integral».

Acabada la fase de planificació, el Ministeri de Salut, Benestar i Treball preveu posar en marxa de manera progressiva el desplegament organitzatiu de les quatre xarxes de salut i sociosanitàries. Es tracta de la Xarxa d’atenció integral a la diabetis, la Xarxa de cures pal·liatives, la Xarxa d’atenció sociosanitària i, finalment, la Xarxa de salut mental

El Ministeri de Salut, Benestar i Treball va presentar el projecte de xarxes de salut i sociosanitàries a la segona reunió de la Taula de sostenibilitat del sistema de salut i protecció social que va celebrar-se el 25 de gener. La taula, que des del Govern van recordar que «està pilotada pel Ministeri de Salut, Benestar i Treball» compta amb la participació també dels actors del sistema assistencial sanitari.

És a dir, la participació ha estat tant del SAAS com de la CASS, així com dels col·lectius professionals per mitjà dels respectius col·legis o associacions –metges, odontòlegs i estomatòlegs, infermeres i llevadores, farmacèutics,fisioterapeutes, psicòlegs, podòlegs, logopedes i dietistes i nutricionistes.

Segona trobada de la taula / Aquesta segona trobada de la Taula de sostenibilitat del sistema de salut i protecció social va comptar amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i més concretament amb la presència de la Cap del Programa d’Atenció Primària de la Divisió de Sistemes de Salut de l’Oficina regional per Europa de l’OMS (OMS/EURO), la doctora Valentina Baltag,

Segons va informar el Govern al comunicat, «la doctora Baltag va fer una presentació a l’entorn de les diferents experiències de reforma dels sistemes de salut que s’estan produint o s’han produït recentment a Europa, i que poden ser d’interès per Andorra atenent les característiques del nostre sistema de salut».

Imminent visita de tècnics de la OMS/ D’altra banda, el Govern espera «pròximament» la visita a Andorra de tècnics de l’Organització Mundial de la Salut. Aquesta cita tindrà «l’objectiu d’oferir assessorament i suport tècnic per afinar la proposta de reformes al Sistema de Salut que s’estan treballant des del ministeri de Salut Benestar i Treball». D’aquesta manera, Andorra comptaria amb la visió de la OMS per abordar aquests canvis.

pdf3.jpg