Andorra presideix la reunió del Grup de Seguiment de Bolonya

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 9 de Febrer de 2011

Andorra serà l’escenari aquest divendres de la reunió de la Junta del Grup de Seguiment de Bolonya, que ha de servir per preparar la sessió plenària prevista per als dies 17 i 18 de març a Budapest. La reunió s’emmarca en la copresidència d’Andorra juntament amb Hongria, al llarg d’aquest primer semestre de 2011, de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) i del Grup de seguiment del Procés de Bolonya.

Aquesta reunió forma part del programa de treball definit per al bienni 2010-2012 i permetrà examinar l’estat de la tasca que desenvolupen els diversos grups de treball (Dimensió social, Marcs de qualificacions, Abast internacional, Mobilitat, Reconeixement, Informes sobre la implementació de Bolonya, Mecanismes de transparència) així com traçar les primeres línies sobre el futur del Procés de Bolonya després del 2010, tal com es va acordar l’agost passat.

La Junta del Grup de Seguiment de Bolonya decideix els punts a tractar plenàriament i són els copresidents (Andorra i Hongria) qui vetllen pel bon desenvolupament de les intervencions. Aquesta junta està formada pels actuals copresidents, els copresidents sortints (Bèlgica i Albània), els copresidents entrants (Polònia i Armènia), el Secretariat, que en aquest moment ostenta Romania i alguns membres consultius com ara el Consell d’Europa, la Comissió Europea, ESU (European Student’s Union), EURASHE (European Association of Institutions in Higher Education), entre d’altres.

Promoció de l’ensenyament del país / El Govern va exposar ahir que la copresidència andorrana durant aquest semestre de l’EEES és una important oportunitat de promoure els darrers avenços normatius en matèria d’ensenyament superior, com el marc andorrà de titulacions, i de presentar davant la comunitat internacional el nou panorama universitari andorrà amb el projecte de la Universitat Oberta la Salle.

El Grup de Seguiment de Bolonya és un òrgan establert per acord de la Conferència de Ministres. Es reuneix regularment, com a mínim dos cops a l’any, i prepara en tots els aspectes la Conferència de Ministres que té lloc cada dos anys. També aprova programes de treball que inclouen seminaris i tallers sobre qüestions específiques relacionades amb el procés de convergència europea.

pdf3.jpg