L’ambaixador espanyol diu que la UE “mal tindrà com a objectiu enfonsar Andorra”

Autor: Redacció / ANA
Font: més andorra
Publicat el: 7 de Febrer de 2011

El nou ambaixador espanyol a Andorra, Albert Moreno, va assegurar que el futur del Principat «passa per la seva relació amb Europa», i en aquest sentit, va afirmar que la Unió Europea (UE), «no tindrà mai com a objectiu enfonsar el país, ni molt menys, tot el contrari».

Segons va explicar el diplomàtic, la UE «no acostuma a amenaçar ni a pressionar països per fer acords» i que tant a la Unió com a Espanya els interessa una Andorra rica i on s’hi generi creixement econòmic».

El diplomàtic espanyol, que abans d’arribar a Andorra, ha estat secretari per a la UE i delegat del Govern català a Brussel·les, va manifestar que «dins de la societat andorrana hi ha hagut una evolució» i va afirmar que creu que «és molt més palès i la gent comprèn molt més» que el futur del Principat passa per l’encaix amb Europa.

Andorra, va dir Moreno, «no pot restar aïllada com un petit país enmig del continent europeu» i va afegir que «la societat andorrana això ho té assumit». En conseqüència, l’ambaixador va subratllar que ara «és el moment de donar els passos adequats per definir aquesta relació».

Moreno va afirmar també que el Consell General hauria de ratificar l’acord monetari amb la Unió Europea perquè seria un mal senyal no fer-lo ja que es donaria una sensació de poc interès a Europa.

Pel que fa a la situació dels transfronterers, Moreno va comentar que aquesta és una qüestió que es proposa solucionar o tenir encarrilada en un període de cinc anys, que és el temps pel qual ha estat designat com a ambaixador a Andorra. El diplomàtic va assenyalar que el tema s’abordarà properament perquè tot i que hi ha hagut millores en els elements bàsics «no hem acabat de solucionar-ho».

pdf3.jpg