Bartumeu vol «plantar cara» a «la dreta i els cacics de sempre»

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 6 de Febrer de 2011

La declaració d’intencions que va presentar Jaume Bartumeu juntament amb la candidatura per a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS) i que va fer pública ahir al matí explica que es presenta «perquè no hem acabat la feina» i perquè «no és hora de baixar els braços davant l’adversitat».

Es tracta d’un moment, tal com va assegurar Bartumeu, en què sembla que la dreta «només té una fixació, fer-nos fora del Govern», per la qual cosa «hem de plantar cara i defensar el nostre programa i els nostres valors». El cap de Govern va afegir que «davant les maniobres indissimulades de la dreta i els cacics de sempre que volen formar un front comú contra el PS i el Govern, heu d’estar convençuts que només els socialdemòcrates som garantia de defensa dels serveis públics».

En la declaració d’intencions, Jaume Bartumeu també va aprofitar per recordar als socialdemòcrates les paraules que va pronunciar durant el sopar del 10è aniversari del PS del passat 21 de gener, on es va mostrar orgullós de la feina feta, assegurant que «hem fet més feina nosaltres en dinou mesos que ells en catorze anys».

Crítica al bloqueig de la dreta / Bartumeu va reiterar que «el bloqueig promogut per la dreta conservadora ens aboca a unes eleccions anticipades» i que la presentació de la seva candidatura li ha semblat un deure i una obligació política «perquè no hem acabat la feina que els ciutadans i ciutadanes ens van encomanar el mes d’abril del 2009», tal i com van poder saber els socialdemòcrates divendres al vespre, amb la finalització del termini per presentar candidatures.

El cap de Govern va voler posar de manifest la «fixació» de la dreta de fer un front comú contra el Partit Socialdemòcrata, i va acusar els representants liberal-conservadors d’estimar-se més bloquejar el pressupost de l’Estat que ajudar la gent. A més, va demanar que cadascú expliqui què vol fer en el futur per tal de clarificar el panorama: «Si no volen l’acord monetari, que ho diguin. Si volen privatitzar FEDA i STA, que ho diguin».

En aquestes noves eleccions, Bartumeu es vol dirigir als ciutadans que ho estan passant malament, i va anunciar que el principal objectiu serà disminuir les desigualtats de la societat i ajudar els que pitjor ho estan passant, tal i com venen recordant des del PS durant els últims mesos.

ADEQUAR EL PROGRAMA ELECTORAL / Bartumeu va anunciar que les comissions de treball del partit ja s’han posat a treballar per adequar el programa electoral, que es basa amb el de les eleccions del 2009 i el discurs d’investidura, i que s’haurà d’adaptar perquè «en dos anys hem fet molta feina i l’hem d’explicar» i perquè la situació actual ha canviat.

Avui, la comissió de candidatures del PS es reunirà per validar les signatures, i la setmana vinent el Comitè Directiu proclamarà oficialment Jaume Bartumeu com a candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata, amb la qual cosa el partit tindrà enllestida l’elecció del candidat i se centrarà en la precampanya.

pdf3.jpg