Bartumeu afirma que la sentència pel control telefònic desacredita el Govern

Autor:
Font:
Publicat el: 10 de Febrer de 2008

diaridandorra

Gabriel Pérez 

En diferents graus i per motius divergents, però amb satisfacció. Així s’ha rebut des dels tres partits polítics amb representació al Consell General la sentència que el Tribunal Constitucional va emetre dijous passat pel cas dels controls telefònics als quals van ser sotmesos el sotsdirector del Diari Ricard Poy i el cap de redacció Toni Solanelles.

La resolució, que reconeix que amb l’actuació de la batlle Maria Àngels Moreno i de la policia es va vulnerar el dret al secret professional de tots dos periodistes, és vista de manera positiva pels representants de les tres formacions en entendre que demostra la normalitat d’Andorra com a Estat de dret. Això sí, els matisos dels comentaris són diferents segons el color polític.

Així, des del Partit Socialdemòcrata, es comparteix la satisfacció per l’aute del tribunal, tot i que també s’aprofita per criticar l’actuació dels principals responsables de la intervenció telefònica -la batlle Maria Àngels Moreno, i els llavors director general de la policia, Lluís Betriu; comissària en cap, Maribel Lafoz, i ministre d’Interior, Josep Maria Cabanes- i, per extensió, de la resta de l’executiu. En aquest sentit, el president del grup de l’Alternativa al Consell General, Jaume Bartumeu, no es mossega la llengua.

El líder del PS recorda que “ja vaig manifestar en el seu moment que el Govern liberal es va saltar qualsevol respecte per la Constitució” i assegura que “el Tribunal Constitucional s’ha limitat a contrastar aquesta falta de respecte”. Bartumeu té clar que “es van trepitjar els drets que tenim i que vénen de la Constitució i així ha quedat clarificat”.

En una línia similar s’expressa el primer secretari de la formació, Francesc Casals. “En el seu moment ja vam comentar que hi havia una vulneració, però nosaltres no som ningú per dir-ho i per això m’alegro que ara hagi sortit del Constitucional”, comentava el dirigent socialdemòcrata, que considera que amb la resolució es demostra que “l’estat de dret, malgrat els entrebancs, està consolidat i funciona. A Andorra hi ha garanties”. Casals confia que “a partir d’ara prendran més precaucions des del ministeri i se seguirà el que marca la llei”. (…)

pdf3.jpg