Bartumeu reclama que “s’estiri la manta”

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Febrer de 2008

diaridandorra

Toni Solanelles

Mentre el cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, va assegurar ahir que no l’havia sorprès que hagi aparegut a la llum pública l’afer del pagament de comissions, des de l’executiu es va optar per guardar silenci. La novetat, va venir a dir el polític socialdemòcrata, és que hagi “sortit un cas concret”. Però hi va afegir: “Un dia o un altre havia d’acabar passant.” 

Amb tot, Bartumeu va llançar un missatge a l’aire: “Que s’estiri la manta.” Qüestionat sobre la possibilitat que poguessin aparèixer fets similars en organismes dirigits pel partit del qual forma part o per col·lectius afins, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ho va tenir clar. “Aquí no miro colors polítics, és molt preocupant que això passi o pugui estar passant”, va afirmar.

Jaume Bartumeu va aprofitar ahir per recordar que des de fa tres legislatures el grup que encapçala està reclamant que es ratifiqui el conveni penal i el civil en matèria de corrupció. I va lamentar que els diferents governs liberals hagin oposat “una resistència numantina per no tirar endavant aquesta normativa”. El líder parlamentari del PS va explicar ahir, amb les reserves degudes, que estava al cas d’una part de la situació que es dóna a la residència Solà d’Enclar perquè el principal processat pel cas, i únic empresonat, l’excomptable del geriàtric, li ha tramès diverses cartes. No obstant això, Bartumeu considera que ni ell ni el grup parlamentari han de fer res en aquest afer. I que han de ser els mateixos assessors de l’empresonat i els tribunals qui adoptin les mesures necessàries.

Pel que fa, novament, a l’afer de les comissions, el Govern va mantenir ahir silenci. I només una font molt propera al ministeri d’Urbanisme i Ordenament Territorial va assegurar que “el Govern no es considera afectat, de cap manera”, per l’afer. Més sorprès es va mostrar el president de l’Associació de Personal Adscrit a l’Administració General (Apaag), Josep Maria Arnaus, que es va quedar “de pedra” en conèixer la informació i va voler deixar clara la presumpció d’innocència de qualsevol treballador públic. “Vull creure que estem parlant de casos aïllats. La Batllia ja hi dirà la seva.”

pdf3.jpg