Bartumeu repetirà de candidat enfront de “la dreta i els cacics”

Autor: AGÈNCIES
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 de Febrer de 2011

Jaume Bartumeu repetirà com a cap de llista del Partit Socialdemòcrata en les gairebé segures eleccions generals anticipades. La seva és l’única candidatura que s’ha presentat en les primàries de la formació i haurà de ser validada avui per la comissió electoral.

L’actual màxim responsable de l’executiu va acompanyar la seva sol·licitud amb una declaració d’intencions on justifica la decisió de presentar-se un altre cop perquè “no hem acabat la feina i no és el moment d’abaixar els braços davant l’adversitat” i carrega contra “les maniobres indissimulades de la dreta i els cacics de sempre que volen fer un front comú contra el PS”.

En el document, Bartumeu defensa que “hem fet més feina nosaltres en dinou mesos que ells en catorze anys” i avança que, durant la campanya electoral, es dirigirà especialment als ciutadans que ho estan passant malament. També assegura que “és el bloqueig promogut per la dreta conservadora el que ens aboca a les eleccions anticipades”.

El PS, de fet, ja està treballant en el programa, i també en possibles aliances. Dimarts vinent està previst una reunió amb Els Verds on l’objectiu és intentar tancar un acord que els permeti anar conjuntament als comicis. Així ho explica la presidenta de la formació ecologista, Antònia Escoda, que avança la intenció de renunciar als punts més ideològics del seu ideari per centrar-se “a resoldre problemes pràctics dels ciutadans, com l’atur o la reactivació econòmica”. La dirigent té clar que l’actual Llei del règim electoral “ens obliga a pactar si volem estar al Consell”.

pdf3.jpg