Andorra i Mònaco uneixen forces per negociar amb la Unió Europea

Autor: REDACCIÓ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 de Febrer de 2011

Andorra i Mònaco col·laboraran i intercanviaran informació i experiència que pugui ajudar tots dos estats en el seu objectiu d’acostament a Europa. Aquest és el principal compromís tancat ahir entre el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el seu homòleg, el ministre d’Estat, Michel Roger, en la reunió celebrada al Principat monegasc.

El màxim responsable de l’executiu no va dubtar a qualificar la trobada d’“extremament positiva”, ja que va permetre “analitzar problemàtiques comunes i com ens podem acostar a l’espai econòmic europeu i al mercat europeu sense perdre diverses situacions que considerem que són indispensables”. En aquest sentit, Bartumeu va recordar que “no podem assumir tota la normativa comunitària, sinó que hem de demanar adaptacions”.

El cap de Govern va avançar que un dels pactes assolits durant la trobada és “establir una coordinació estreta per intercanviar informació, anàlisis i estudis, i trobar punts on ens puguem acostar conjuntament en la discussió amb la Unió Europea”. Des de l’executiu es va recordar ahir la reunió similar mantinguda l’estiu passat pel màxim responsable de l’executiu a San Marino, amb el qual també s’ha establert una línia permanent de comunicació per compartir informació sobre les relacions amb Europa.

A la reunió amb Michel Roger també hi van participar l’ambaixador d’Andorra a Mònaco, Lluís Viu, i la cap de gabinet, Marian Sanchiz. Per part monegasca, van ser presents a la trobada els ministres locals de Relacions Exteriors, José Badia, i de Finances i Economia, Marco Piccinini, i els directors generals de tots dos departaments, Mireille Pettiti i Thierry Orsini.

pdf3.jpg