Alberto Moreno aposta per revisar el Trilateral

Autor: d.m./t.s.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 4 de Febrer de 2011

El Trilateral es reuneix menys del que s’hauria de reunir. Per tant, sóc partidari d’intentar accelerar-ho i Madrid està en la mateixa línia.”

El substitut d’Eugeni Bregolat al capdavant de l’ambaixada espanyola a Andorra, Albert Moreno, va explicar que, a més, ara “tenim un motiu per reunir-lo”. I és que s’ha de definir la comissió que ha d’encarregar-se del seguiment de la cooperació transfronterera que s’ha engegat un cop Andorra s’ha adherit al tractat de Baiona (el que espa­nyols i francesos van signar l’any 1995 a la ciutat francesa), i ha passat a ser membre de ple dret del consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). Moreno va anunciar que previsiblement es farà una reunió tècnica preparatòria prèvia en què es definirà “qui formarà part d’aquesta comissió” i després es convocarà. El nou ambaixador va recordar que, de fet, durant la visita de la ministra d’Afers Exteriors, Trinidad Jiménez ,al país ja es va parlar d’aquesta qüestió i “es va anunciar que hi hauria una primera reunió tècnica per acostar criteris de com hauria de ser aquesta comissió i les tasques que hauria de fer, i com revitalitzar el funcionament del Trila­teral”.

En el decurs d’aquesta visita, la part andorrana ja va exposar les seves queixes pels problemes que tenen els andorrans per obtenir un permís de residència i treball. En aquest sentit, Albert Moreno va manifestar que ell mateix també traslladarà la problemàtica a les autoritats espanyoles. En qualsevol cas, entén que “és un tema que en principi no planteja greus problemes, és una qüestió de més aviat trobar l’encaix legal i administratiu”. Això no hauria de ser gaire complicat, hi va afegir. I és que “nosaltres sabem de les peculiaritats d’Andorra i estem disposats a intentar trobar la millor solució possible per a aquest problema”.

Retorn
Albert Moreno es va ocupar de la segona prefectura de l’ambaixada entre els anys 1999 i 2003. Ahir va manifestar que des de llavors “he seguit l’actualitat andorrana una mica de lluny” i que, per tant, ara toca posar-se al dia del que “ha estat el detall d’aquests anys, l’evolució de la mateixa societat”.

ESTRENA CONDECORANT EL RESPONSABLE DE LA INTERPOL ANDORRA

L’estrena pública del nou ambaixador espanyol, Alberto Moreno, es va produir ahir al migdia. El diplomàtic va imposar al responsable policíac de la Interpol Andorra, Robert Guirao, la Creu al mèrit de la guàrdia civil amb distintiu blanc, atorgada per ordre del ministre d’Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba.

pdf3.jpg