El Centre Andorra Sostenible ha registrat 8.000 usuaris

Autor: m.s.c.
Font: bon dia
Publicat el: 4 de Febrer de 2011

El Centre Andorra Sostenible ha rebut des de la seva creació, l’any 2003, més de vuit mil usuaris. Així ho ha indicat el ministre de Medi Ambient, Vicenç Alay, que ha remarcar la voluntat del Govern de fer d’aquest equipament un referent en la divulgació dels aspectes relacionats amb la sostenibilitat.

Així, les activitats que es fan a les escoles (com ara formacions i xerrades) han tingut un seguiment de més de tres mil alumnes.
Alay ha fet aquestes declaracions després de la renovació del conveni de col·laboració amb Banc Internacional-Banca Mora (BIBM). Es tracta d’un acord començat el 2003 pel qual l’entitat es compromet a patrocinar les publicacions i activitats fetes pel Centre Andorra Sostenible en els propers dos anys i col·laborar-hi. La dotació econòmica destinada pel banc és de 12.000 euros.
De cara a aquest 2011, Alay ha indicat que el centre seguirà oferint recursos educatius com La Casa dels Enginys i el festival de cinema de medi ambient, i va remarcar que des del Govern s’ha fet una aposta per l’estratègia del paisatge d’Andorra. El ministre ha posat en relleu la voluntat conjunta de treballar des del Govern i el món civil, com és el cas d’aquesta entitat privada, per una qüestió “cabdal” com és la sostenibilitat. Així, ha afegit que l’èxit de les iniciatives del Centre Andorra Sostenible durant aquests vuit anys es deu en part al suport de BIBM.

De la seva banda, el president de Banc Internacional d’Andorra, Francesc Mora, ha remarcat la satisfacció de renovar una vegada més el conveni, que ha permès durant aquests darrers anys l’organització d’exposicions, com ara Fred i calent i L’Andorra dels paisatges, el curs sobre el paisatge, la campanya d’estalvi energètic, la bicicletada popular i les publicacions del centre, entre altres iniciatives. Mora va remarcar que l’aposta de l’entitat bancària per la preservació del medi ambient és una posició a llarg termini i no està en funció de les modes del moment.

Els estudis de l’AESE
Per altra banda, el ministre de Medi Ambient s’ha referit al projecte presentat dimecres per l’Associació d’Entitats del Sector Energètic (AESE) sobre l’aprofitament dels recursos naturals per fer electricitat. Els estudis exposen la possibilitat de desenvolupar 22 centrals hidroelèctriques i dos parcs eòlics en tres parròquies. Davant d’aquest treball, Alay ha recordat que les qüestions relacionades amb l’energia són liderades pel ministeri d’Economia. Tot i així, ha indicat que hi ha la voluntat conjunta d’avançar en les iniciatives a l’entorn de les energies renovables.

pdf3.jpg