El Govern fa marxa enrere i accepta els topònims ‘Canòlich’, ‘Juberri’ i ‘Auvinyà’

Autor: m.f.
Font: bon dia
Publicat el: 4 de Febrer de 2011

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha manifestat que el Govern ha decidit estimar, en part, el recurs presentat pel Comú de Sant Julià en relació amb el Nomenclàtor. D’aquesta manera, s’ha pres la decisió d’acceptar Canòlich, amb h, Juberri amb b, i Auvinyà, amb v. També s’ha pres en consideració, en part, el recurs de Canillo, i així hi haurà la doble adscripció d’alguns topònims a Canillo i Encamp i s’estudiarà la nomenclatura de roc Melé i Perecaus.

L’executiu defensa que s’han tingut en compte els arguments defensats per les dues corporacions. Bartolomé també va remarcar que la comissió que va treballar en el Nomeclàtor va analitzar 4.237 topònims i que, per tant, aquestes modificacions suposen només un canvi en el “0,07%” de la feina feta.

El portaveu del Govern també va exposar que l’executiu ha estat “sensible” a les peticions presentades pels comuns i va destacar, entre altres aspectes, la “forta demanda popular” i l’ús històric dels termes.

En els propers dies es publicarà un nou decret al BOPA amb els canvis i, a més, també s’afegirà al catàleg noms d’urbanitzacions que no hi havien estat inclosos en la primera edició.

Quant a les demandes de Canillo, s’avaluarà la nomenclatura de roc Melé i Perecaus, i en aquest sentit la comissió de Toponímia treballarà per veure com han de quedar finalment establertes aquestes denominacions. El portaveu del Govern va insistir en el fet que els treballs tècnics que es van dur a terme en la comissió han aconseguit “un altíssim grau de coincidència” amb la voluntat dels comuns i de la societat.

Finalment, va exposar que era important fixar els noms de lloc de manera definitiva i va afegir que cada any se n’ha de fer una revisió, ja que “el Nomenclàtor és un element viu que pot anar evolucionant”.

pdf3.jpg