Les Taules de Diàleg completen 70 de les 86 accions previstes

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 2 de Febrer de 2011

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va xifrar ahir en un 81,4% el grau d’acompliment de les accions sorgides de les taules de diàleg que havien d’estar implementades abans de finals del 2010. Segons va informar el ministre s’han realitzat 70 de les 86 accions previstes.

López va destacar la feina feta en matèria de polítiques d’ocupació, i també va indicar que les accions pendents estan principalment relacionades amb temes estadístics. D’altra banda, López va anunciar que durant aquest febrer es farà el desplegament reglamentari de la Llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, aprovant els reglaments en matèria d’implantació de les energies renovables, els relacionats amb la Duana i el del procediment simplificat per al pagament de factures inferiors a 600 euros.

El ministre va realitzar el resum de les taules durant l’any passat després de la reunió d’ahir de la Comissió per al desenvolupament econòmic i per al treball. Pel que fa a les 16 de les 86 accions que han quedat pendents destaca la modificació de la classificació de les activitats econòmiques, la classificació nacional d’ocupació i la dels fulls de la CASS. També manca definir el paper de la Cambra de Comerç com a gestor únic de diferents tràmits administratius. Tampoc s’han pogut tirar endavant mesures relacionades amb l’e-administració, ja que es va rebutjar el crèdit extraordinari destinat a tal efecte.

Algunes d’aquestes mesures pendents porten un retard i d’altres s’han descartat directament, com és el cas del quadre macroeconòmic a 3-4 anys, a causa del desconeixement del calendari d’aplicació del marc fiscal.

Pel que fa a les accions realitzades, el ministre va destacar els diferents reglaments que s’han fet del Codi de relacions laborals i l’impuls de polítiques d’ocupació «que fins ara no existien al país», però que potser encara no han donat els resultats esperats.

També va remarcar les accions relacionades amb el programa de finançament preferent i d’energies renovables. En aquest sentit, López va anunciar que durant aquest mes s’aprovaran tres reglaments sobre la matèria: el d’incentius per a la rehabilitació d’edificis, el del model de classificació energètica i el d’incentius per a la implantació d’energies renovables. López va afegir que ja s’han tancat les condicions de finançament del programa amb l’Associació de Bancs d’Andorra, tot i que ahir no va voler concretar-les.

Promoció de l’activitat econòmica / També durant aquest mes es desplegaran reglamentàriament altres aspectes de la Llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, i de racionalització i d’optimització dels recursos de l’administració, com és el reglament sobre la llista de càrrega per a la importació de mercaderies i el de la declaració de prestació de serveis en territori andorrà amb el seu règim sancionador. Finalment, està previst que s’aprovi el reglament del procediment simplificat per al pagament de factures d’un import inferior a 600 euros. En canvi, el reglament de certificacions ISO no es podrà aprovar fins al març o l’abril.

pdf3.jpg