Bartumeu troba que el Govern incompleix normatives de l’FMI

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Gener de 2008

bondia_miniatura.jpg

Sergi Moral

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va fer ahir una valoració d’algunes informacions aparegudes recentment en els mitjans de comunicació relatives a la reiteració per part del Govern de la petició de fallida de Valora al Tribunal de Batlles. 

En aquest sentit, Bartumeu va criticar durament tant el procediment del Govern en aquest cas com els aspectes legislatius, indicant que ara per ara l’executiu “incompleix les normatives de l’FMI (Fons Monetari Internacional)”, ja que Andorra no disposa de cap llei reguladora de les activitats de les gestores de patrimoni.

El socialdemòcrata, tot i que no va voler pronunciar-se sobre la manera com s’havia d’actuar –ja que va argumentar que no coneixia tots els detalls del cas–, sí que va indicar que el Govern en aquest cas “no ha fet els deures quan els havia de fer”. I és que, segons Bartumeu, aquests deures incloïen actuar quan tocava i no demorar el cas durant mesos i, sobretot, no deixar de banda l’INAF (Institut Nacional Andorrà de Finances). Segons Bartumeu, l’INAF va quedar perdut durant els mesos que es va quedar sense “un president que el gestionés”, i va provocar així en gran mesura que tot l’afer de la gestora de patrimonis Valora s’allargués més del que tocava, més del que estava previst.

Amb tot, no tan sols en aquest punt Bartumeu va carregar contra el Govern Pintat, sinó que també va assenyalar que “el grup parlamentari socialdemòcrata s’ha preocupat molt més per aquest tema” que no pas els liberals, ja que en diverses sessions de Consell General de control al Govern ja havien emès algunes interpel·lacions per aquest cas financer.

D’altra banda, Bartumeu va indicar que ara com ara, per part i seva i del seu grup, poc es pot fer respecte d’això, ja que fins que les sessions del Consell General no es tornin a emprendre els parlamentaris socialdemòcrates no tornaran a posar el conflicte del cas Valora sobre la taula. D’aquesta manera, Bartumeu va revelar la incògnita esmentant que “quan s’iniciï el nou període de sessions tornarem a parlar del tema”.

pdf3.jpg